Man labai patinka velykinius pyragus vadinti zuikio pyragais. Smagu neštis į svečius ir pasakoti istoriją apie sutiktą zuikį, ypač jei yra vaikų aplink. O šis tinginys labai tinkamas būti zuikio pyragu – tinginiu. Turtingos, netikėto skonio sudėties, jei neišsiduosite sunkiai ragautojai supras, kur slypi tikroji netikėto skonio paslaptis.
Tad jei nežinote ką neštis ar vežtis į svečius gaminkit šį tinginį. Patogus transportuoti, ilgai negendantis ir greitai dingstantis nuo stalo.
Na, o pati šio tinginio sudėties idėja gimė labai netikėtai ir turėjo būti snikerinis tinginys. Vaizduotėje jis buvo skikeriškesnis nei gavosi, tad tapo zuikio tinginiu, bet skonis tikrai turi užuominų į šį visų pamėgtą batonėlio skonį.
Jums taip pat gali patikti:
Tinginys su saldainiais „Karvutė”
Reikės
- 500 g kvadratinių sausainių 3 pakeliai
- 200 g sviesto
- 2 šaukštai riešutų sviesto
- 400 g kondensuoto pieno indelis
- 100 g „Karvutės “ar panašių saldainių
- 80 g skrudintų žemės riešutų
- 100 g juodojo šokolado papuošimui
Gaminimas
- Sausainius sulaužykite smulkiais gabalėliais ir supilkite į didelį dubenį kartu su žemės riešutais ir į 5-6 dalis perpjautais saldainiais. Viską išmaišykite rankomis, kad saldainiai apsiveltų trupiniais ir nesupiltų.
- Į puodą sudėkite sviestą, kondensuotą pieną, riešutų sviestą ir maišydami ant vidutinės kaitros ištirpinkite viską iki vientisos masės. Pakaitinkite kol pradės masė tirštėti. Palikite kiek atvėsti, jei norite, kad saldainiai neištirptų ir liktų jų gabaliukai.
- Supilkite pravėsusią masę ant sausainių ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Dėkite mišinį į išklotą maistine plėvele išklotą formą ir paspaudykite šaukštu, kad neliktų oro tarpų.
- Šaldykite mažiausiai 3 valandas, geriausiai per naktį.
- Aptepkite lydytu šokoladu. Papuoškite.
- Patiekite supjaustytą griežinėliais.