
Klasika – trupininis pyragas! Šįkart su apelsinų džemu.
Esu tikra citrusų fanė! Tad visai neatsitiktinai ir savaitgalio pyragas taip pat su apelsinų džemu. Apelsinų džemą iš „Amore Deli” atradau dar vasarą. Patikėkit jis fantastiškas ir kvepia tikrai Italija. Kai noriu save palepinti pusryčiams valgau sumuštinį su prancūzišku batonu (pasisekė jiems, kad kažkas Prancūzijoje pradėjo kepti tokios patogios formos batoną) rikota ir šiuo apelsinų džemu. Su puodeliu kavos fantastiški pusryčiai. Pabandykit!


Trupininis pyragas su apelsinų džemu
Ingredients
Tešlai:
- 420 g miltų
- 200 g šalto sviesto
- 100 g cukraus
- 1 didelio kiaušinio mažesnių prireiks dviejų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
Įdarui:
- 220 g apelsinų džemo iš "Amore Deli" Jei esate smaližiai, naudokite daugiau
Instructions
- Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi.
- Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Suberkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, įmuškite kiaušinį. Išmaišykite ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausite vientisą masę.
- Du trečdalius paruoštų tešlos pirštais paskirstykite kepimo formos dugne.Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
- Ant apkepto pagrindo tolygiai paskirstykite apelsinų džemą.
- Viršų apiberkite likusiais tešlos trupiniais.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min., kol pyrago paviršius taps gražiai auksinės spalvos.
- Prieš pjaustant visiškai atvėsinkite.
- Skanaus!
Tiesiog pasaka receptas, didelis aciu
Ačiū, kad dalinatės! Pas mus namuose dideli nesutarimai dabar, nes šeima skilo pusiau šiuo klausimu. Pusė nori pyrago su avietėmis, kita pusė su apelsinų džemu 🙂 tad labai rekomenduoju pamėginti ir avietėmis.
Receptas čia >>