Go Back

Trupininis pyragas su apelsinų džemu

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 15 minutes
Kepimo laikas 1 hour

Reikės
  

Tešlai:

  • 420 g miltų
  • 200 g šalto sviesto
  • 100 g cukraus
  • 1 didelio kiaušinio mažesnių prireiks dviejų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos

Įdarui:

Gaminimas
 

  • Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi.
  • Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Suberkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, įmuškite kiaušinį. Išmaišykite ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausite vientisą masę.
  • Du trečdalius paruoštų tešlos pirštais paskirstykite kepimo formos dugne.Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
  • Ant apkepto pagrindo tolygiai paskirstykite apelsinų džemą.
  • Viršų apiberkite likusiais tešlos trupiniais.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min., kol pyrago paviršius taps gražiai auksinės spalvos.
  • Prieš pjaustant visiškai atvėsinkite.
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!