Velingtono kepsnys su lašiša

Jei kada nors pagalvojote, kad norite padaryti įspūdį savo draugams ir šeimos nariams  ir nustebinti namuose ruoštu patiekalu – tuomet būtinai rinkitės Velingtono kepsnį su lašiša.

Kepsnys pagaminamas galėtinai greitai ir nesudėtingai, o rezultatas pranoks lūkesčius. Lašiša bus sultinga, špinatai atliks reikiamą garnyro vaidmenį, o traški sluoksniuota tešla pasitarnaus kaip visos skonių paletės užbaigimas. Esu tikra priversite ne vieną svečią aiktelėti iš nuostabos prapjovus pyragą, nes jis išties atrodo įspūdingai. O pagaminti užtruksite tik apie pusvalandį.

Prieš gaminant svarbu rasti įsigyti kokybiškos ir tikrai šviežios lašišos. Špinatus galite naudoti tiek šviežius tiek ir šaldytus (žinoma visada skaniau kai naudojami švieži). Sluoksniuotą tešlą taip pat galite naudoti šaldytą, šviežią ar išsiminkyti patys.

Suplanuok savo šeimos meniu

Ir taupyk laiką, pinigus ir energiją!

Velingtono kepsnys su lašiša

Paprastas ir labai patogus patiekalas, tinkamas gaminti ne tik per šventes, bet ir savaitgalio pietums. Be to skanu stiek šiltas, tek ir atvėsęs, tad tinkamas pasiimti ir į  iškylas, keliones ar į darbą pietums.
52
Pasiruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Visas laikas 35 minutes
Patiekalas Pietums
Porcijos 4

Reikės
  

Špinatų sluoksniui:

  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 šaukštas citrinos sulčių (šviežiai spaustų)
  • 2-3 skiltelės česnako skiltelių
  • 200 g špinatų (šaldytų arba šviežių)
  • 120 g kreminio sūrio
  • 100 g susmulkinto parmezano
  • 1 šaukštas krapų (šviežių arba šaldytų)
  • 1/2 šaukštelio  druskos
  • 1 šaukštelis juodųjų pipirų

Lašišos paruošimui:

  • 600 g lašišos filė 2 vnt.
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 šaukšto Dižono garstyčių
  • 1 pakuotės sluoksniuotos tešlos 2 lakštai
  • 1 vnt. kiaušinio aptepimui

Gaminimas
 

  • Atitirpinkite sluoksniuotą tešlą pagal pakuotės instrukcijas.
  • Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite citrinos sultis. Sudėkite smulkintą česnaką ir pakepkite apie vieną minutę ant vidutinės kaitros.
  • Sudėkite špinatus ir kepkite kol suminkštės.
  • Įmaišykite kreminį sūrį, susmulkintą parmezano sūrį, krapus, druską ir pipirus, kol viskas visiškai susimaišys. Nukelkite nuo ugnies ir atidėkite.
  • Pagardinkite lašišos filė iš visų pusių druska, pipirais ir Dižono garstyčiomis.
  • Kiaušinį išplakite su trupučiu vandens iki vientisos masės.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
  • Ant vieno sluoksniuotos tešlos lakšto uždėkite pusę špinatų įdaro. Paskirstykite plote lygiam lašišos filė dydžiui.
  • Ant jo uždėkite vieną pagardintą lašišos filė.
  • Sulenkite tešlą, kaip parodyta paveikslėlyje. Visus sluoksnius patepkite kiaušiniu. Jie čia pasitarnaus kaip klijai.
  • Apverskite lašišos Velingtoną, kad visi sulankstymai būtų apačioje ir tešlos viršų supjaustykite skersai peiliu kvadratėliais.
  • Pakartokite su likusia lašišos filė ir sluoksniuotos tešlos lakštu.
  • Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu.
  • Kepkite 200° temperatūroje 18-20 minučių, kol taps auksinės rudos spalvos.
  • Prieš patiekiant apibarstykite žalumynais (jei turite).
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas