Šie Italija dvelkiantys vištienos suktinukai su Pesto padažu ir saulėje džiovintais pomidorais buvo tikras naminio maisto atradimas. Pagaminami ganėtinai nesudėtingi, tad puikia tiks ir darbo dienos vakarienei. Be to galite pasigaminti didesnį kiekį ir dalį pasilikti kitos dienos pietums ar vakarienei arba užšaldyti ateičiai.
Likusius nesuvalgytus vištienos suktinukus galite sudėti į sandarų indą ir laikyti šaldytuve 3–4 dienas. Norėdami pašildyti, įdėkite likučius į mikrobangų krosnelę 30 sekundžių. Taip pat galite pašildyti 180C orkaitėje palikdami maždaug 15 minučių.
Vištienos suktinukai su Pesto padažu ir saulėje džiovintais pomidorais
Reikės
- 3 horizontaliai perpjautos vištienos krūtinėlės 6 gabalėliai
- 1/2 puodelio saulėje džiovintų pomidorų smulkiai pjaustytų
- 1 puodelis susmulkinto mocarelos sūrio
- 1 puodelis šviežiai tarkuoto parmezano sūrio
- 6 šaukštai Pesto padažo
- 120 ml riebios grietinėlės
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1 arbatinis šaukštelis pipirų
Gaminimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių.
- Paimkite vieną vištienos gabalėlį ir horizontaliai perpjaukite per pusę. Gautą gabalėlį dėkite tarp 2 maistinės plėvelės lapų ir pamuškite. Tą patį padarykite su likusiais gabalėliais.
- Vištienos gabalėlius iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir česnako milteliais.
- 1 šaukštą pesto padaržo paskleiskite ant vištienos krūtinėlės kartu su maždaug 1/2 šaukšto saulėje džiovintų pomidorų. Tvirtai susukite ir sutvirtinkite dantų krapštuku.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Sudėkite suktinukus ir apkepkite iš visų pusių apie 6-8 minutes.
- Suktinukus dėkite į karščiui atsparų indą ir užpilkite grietinėle, pabarstykite sūriais ir pašaukite į orkaitę.
- Kepkite dar 15–20 minučių, 180C orkaitėje.
- Patiekite su bulvių koše, makaronais ir šviežiomis ar troškintomis daržovėmis.