Itališkas velykinis pyragas „Torta Pasqualina”

Ieškote kažko naujo ir įdomesnio velykiniam stalui? Tuomet šis itališkas pyragas kaip tik tai ko ieškote.

Tradiciškai jis vadinamas „Torta Pasqualina“ ir yra labai paplitęs Ligūrijos regione, šiaurės Italijoje. Kepant tradicišką pyragą, tešla turėtų būti ruošiama sluoksniuojant 33 sluoksnius tešlos, kiekvieniems Jėzaus gyvenimo metams. O kiaušiniai simbolizuoti atgimimą. Tad šis pyragas yra tikrai vertas dėmesio velykinio stalo pasirinkimas.

Suplanuok savo šeimos meniu

Ir taupyk laiką, pinigus ir energiją!

Recepte palikau naminės tešlos receptą, bet jei norite taupyti laiką naudokite pirktinę picos arba sluoksniuotą tešlą. Skonis ir išvaizda pyrago bus artimesnė tradiciniam, naudojant picos tešlą. Juk kaip bebūtų, tai itališkas pyragas.

Rezultatas –  traški tešla viršuje, o apačioje – minkšta. Įdaras sutvirtėja, o kiaušiniai tampa kieti, todėl pjaunant rasite malonią staigmeną.

Itališkas velykinis pyragas

Pyragas kuris tiks pasigaminti ne tik per Velykas. Tai puikus pusryčių patiekalas, kada norite nustebinti draugus ar artimuosius. Gaminkite pusryčiams ar lengvai vakarienei.
51
Pasiruošimo laikas 1 hour
Gaminimo laikas 50 minutes
Visas laikas 1 hour 50 minutes
Patiekalas Pietums, Pusryčiams
Porcijos 8

Reikmenys

  •  23-25cm apvali kepimo forma

Reikės
  

Tešlai:

  • 400 gramų universalių miltų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Vandens pagal poreikį

Įdarui:

  • 500 g špinatų arba mongoldų
  • 2-3 česnako skiltelės
  • 450 g rikotos sūrio
  • 8 vnt. kiaušinių
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 40 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • Druskos
  • Pipirų
  • Tarkuoto muskato riešuto
  • Aliejaus kepimui ir aptepimui

Gaminimas
 

  • Sumaišykite miltus, aliejų, vandenį, druską ir išminkykite iki vientisos tešlos. Padarykite 2 vienodo dydžio rutuliukus ir uždengę medvilniniu audiniu palikite valandai pabręsti.
  • Keptuvėje su mažu kiekiu aliejaus pakepkite smulkiai pjaustytą česnaką ir sudėkite špinatus . Išsiskyrusį skystį nupilkite.
  • Špinatus sumaišykite su 2 kiaušiniais, rikota, tarkuotu parmezano sūriu, tarkuotu fermentiniu sūriu, muskato riešutu, druska ir pipirais.
  • Kepimo formą pakepkite aliejumi.
  • Tešlos ritinėlius iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus kočėlu. Tešlos lakštai turi būti 3 cm didesni nei formos dydis + aukštis. Vienu jų išklokite formos dugną ir kraštus.
  • Supilkite mišinį ant tešlos, gerai išlyginkite. Padarykite 6 duobutes. Į jas įmuškite po kiaušinį.
  • Uždenkite pyragą kitu tešlos lakštu. Kraštus suspauskite kartu. Jei gaunasi tešlos perteklius- jį pašalinkite. Viršų aptepkite patepkite alyvuogių aliejumi.
  • Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas