Ką gaminti iš likusių kiaušinių baltymų?

Kartais taip jau nutinka, kad gaminant receptuose reikia naudoti tik kiaušinių trynius. O ką daryti su likusiais kiaušinių baltymais?

Ilgą laiką iš likusių kiaušinių baltymų gamindavau morengus – visiems gerai pažįstamus išraitytus baltus (o kartais ir spalvotus) bokštelius. Juk taip paprasta – išplakei baltymus, suraitei bokštelius ir lauki kol išdžius. Ir taip dariau iki kol mano šeima nebenorėjo į juos žiūrėti…

O tada atradau Pavlovą! Ir šis receptas sulaukė kur kas daugiau palaikymo iš valgytojų, o ir man pačiai būdavo įdomu gaminti bei puošti.

Tačiau kuo labiau domėjausi kaip pagaminti desertus be glitimo tuo daugiau atrasdavau receptų, kuriuose naudojami kiaušinių baltymai. Ir dabar mano virtuvėje tapo problema kiaušinių tryniai.

Ką gaminu iš jų galite pasiskaityti „Ką pasigaminti iš likusių kiaušinių trynių“.

Jei liko nepanaudotų kiaušinių baltymų, nebūtina juos sunaudoti iš karto, galima juos užšaldyti. Tiesiog sudėkite į šaldymui skirtą indą ir lengvai pamaišykite (neplakite!!!).

Iš šaldiklio ištrauktus kiaušinius pirmiausia reikia padėti į šaldytuvą, kad dėl staigaus temperatūros pokyčio nenukentėtų struktūra ir skonis. Atitirpdintus baltymus reikia iš karto sunaudoti – kartotinai kiaušinių šaldyti negalima.

O iš likusių kiaušinių baltymų siūlau pasigaminti:

Pavlovą su figomis

Morenginį pyragą su karamele

Lenkiškus migdolinius sausainius „Amaretti“

Graikiški migdoliniai sausainiai „Amygdalota“

Ir skaniausias mano atradimas „Valgė Spalvė“ snikerinis pyragas be  glitimo – visada dingsta anksčiau nei norėtųsi.