Ką gaminti iš likusių kiaušinių trynių?

Ima kartais ir taip nutinka, kad recepte, kurį gaminate reikia tik kiaušinių baltymų, o kiaušinių tryniai lieka nepanaudoti. Tad kur panaudoti likusius kiaušinių trynius?

Pirmiausiai turėtumėt nuspręst,i ar norite juos atidėti kitai dienai, savaitei, o gal mėnesiui, ar norite kažką pasigaminti iškart?

Jei nusprendėte gaminti ir sunaudoti juos iškart, tuomet rekomenduoju pasigaminti:

Mano mėgstamą itališką desertą semifreddo. Tai riebūs ir purūs namų gamybos ledai.

O jei už lango stūgauja šiaurys, ar pliaupia lietus ir norisi šilumos, tuomet gaminkite itališkus migdolinius džiuvėsėlius „Cantucci” ir smagiai mirkykite juos į šiltą arbatą.

Mano mėgstamas desertas, kuriam niekada negali atsispirti kavos ir kondensuoto pieno megėjai, taip pat su kiaušinių tryniais.

O jei turite laiko ir norite pabandyti išsikepti kažką prabangaus, tuomet gaminkite argentinietišką tortą „Rogel”. Tik čia reikės papildomai ir kiaušinių, ir kiaušinių baltymų.

Linco pyragas su aviečių įdaru

Na o šokolado mėgėjai tikrai įvertins „Misisipės purvo pyragą” ar šokoladinio kremo indelio desertą.

Na, o jeigu nusprendėte atidėtitrynius kitam kartui, tuomet priklauso kaip ilgai norėsite juos laikyti. Jei dieną ar dvi, tuomet dėkite į patogų laikymui indą, uždenkite ir dėkite į šaldytuvą. Kad tryniai neapdžiūtų, dėl visa ko aš įpilu šlapelį vandens ir lengvai juos paplaku. Tik nepamirškite keli vnt. trynių ten buvo, arba dėl visa ko užrašykite ant dangtelio.

O jei patiekalui sunaudoti planuojate po keleto savaičių, o gal net mėnesių, tuomet trynius reikės užšaldyti. Beje, šaldyti galima tiek žalius, tiek ir kietai virtus trynius.

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia

Šaldant žalius trynius, kad išlaikyti geresnę konsistenciją ir šviežumą reiktų įdėti žiupsnelį druskos ar cukraus, priklausomai ką planuojate iš jų gaminti.  Trynius šaldykite sandariame inde, o šaldant indelyje turi likti pakankamai laisvos vietos, nes šaldami kiaušiniai plečiasi.

Prieš naudojimą trynius teliks tik ištraukti ir palaikyti kambario temperatūroje kol atšils. Štai ir viskas, gaminkite iš atšildytų kiaušinių trynių įprastai, kaip ir iš šviežių.

Skanių atradimų ir jokių nepanaudotų produktų!