„Cantucci” – itališki migdoliniai džiuvėsiai

Tai mano šių metų atradimas!!! Ir nors visi gaminti skanumynai pagal draugių receptus buvo skanūs ir stebinantys, tačiau „cantuccini” buvo tie, kurių receptas jau išmoktas mintinai ir nuolatos spintelėje budi migdolai, nes kepam juos dažnai, labai dažnai…  Tad labai rekomenduoju bent kartą išsikepti ir Jums.

Šie tradiciniai itališki sausainiai, mane pakerėjo dar ir tuo, kad jie gali stovėti labai ilgai yra saldūs ir traškūs. Tradiciškai tokie sausainiai buvo mirkomi į saldų vyną (čia idėja Kalėdų atrakcijoms, tiems kas mėgsta vyną). Šie itališki sausainiai netruko išpopuliarėti visame pasaulyje ir neretai rasite mažose jaukiose kavinukėse yrač tose kurios ruošia kava išsinešimui.

Ir nors jie gali stovėti labai ilgai neprarasdami savo skonio ir išvaizdos, mūsų namuose dingsta greičiau nei spėja atvėsti.

Ingredientai:

  • 400 g miltų
  • 250 g baltojo cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 200 g migdolų (su ruda odele, neskaldytų ar supjaustytų)
  • 10 g kepimo miltelių
  • Šaukštelis vanilinio cukraus
  • Mažas žiupsnelis druskos
  • 1 kiaušinio trynys aptepamas

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

Dideliame dubenyje gerai išmaišykite šakute visus ingredientus (išskyrus migdolus). Kai ingredientai labai gerai sumaišomi, supilkite migdolus.

Tešlą išimkite ant lengvai miltais pabarstyto darbo stalo ir padalinkite į keturias dalis.

Iš kiekvienos dalies rankomis suformuokite tešlos ritinėlius. Jie turėtų būti šiek tiek trumpesni nei kepimo skardos plotis.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant kepimo skardos dėkite tešlos ritinėlius.  Įsitikinkite, kad jie nėra per arti vienas kito ir keptuvės šonų. Švelniai paspauskite delnu, kad išlygintumėte paviršių.

Kiekvieną jų aptepkite kiaušinio tryniu.

Kepkite 200°C temperatūroje 20-25 minutes, kol taps aukso spalvos.

Leiskite jiems šiek tiek atvėsti, tada supjaustykite skersai 1–1,5 cm storio griežinėliais.

Dabar jau matosi „cantuccini“ riekelių grožis, tačiau juos dar reikia paskrudinti, nes jie turi būti traškūs.

Išdėliokite „cantuccini“ riekeles vėl ant kepimo skardos ir dėkite atgal į orkaitę. Kepkite, kol jie bus gerai apskrudę, bet saugokite kad nesudegtų.

Leiskite jiems visiškai atvėsti ir patiekite su arbata, kava ar karštu šokoladu.

Sudėję į sandarias dėžutes ar stiklainius galite laikyti ir tris savaites, tačiau mano šeimoje „cantuccini“ labai greitai dingsta. Ir vėl vaikai pasikeisdami prašo iškepti dar.

Skanaus!

Kiti receptai