Kišas su špinatais ir feta

Kišas – yra vienas mėgstamiausių patiekalų mūsų šeimoje, juos gaminu tikrai dažnai.

Tad prie jau gaminamų kišų su lašiša, su burokėliais ir ožkų sūriu bei su cukinija ir fetos sūriu, tiesiog prašyte prašėsi ir kišas su špinatais ir fetos sūriu, nes špinatų ir fetos derinys patiekaluose yra klasikų klasika.

O man šis patiekalas patinka, nes jį galima lengvai  užšaldyti ir kai nėra laiko gaminti pietus ar vakarienę, tiesiog ištraukus iš šaldiklio iškepti ir mėgautis skaniu patiekalu.

Tešlai

  • 150g miltų
  • 1 nedidelis kiaušinis
  • 100g šalto sviesto
  • Žiupsnelis druskos

Įdarui

  • apie 1 kg žalių špinatų (galima naudoti ir šaldytus, tada reikės apie 800g)
  • 250-300 g fetos sūrio
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 kiaušinių
  • 300ml grietinėlės (10proc. riebumo)
  • šaukštas sviesto (kepimui)
  • Druskos
  • Pipirų

Tešlos paruošimas

Pasiruoškite 26cm uždarą kepimo formą.

Miltus sumaišykite su druska. Sviestą supjaustykite smulkiais gabaliukais ir rankomis įminkykite į miltus, kol nesijaus sviesto gabaliukų. Įpilkite paplaktą kiaušinį ir viską gerai išminkykite. Minkykite tol, kol tešla nelips prie rankų.

Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir dekite pusvalandžiui pailsėti į šaldytuvą.

Išėmę iš šaldytuvo iškočiokite tešlą kiek didesniu apskritimu nei pasirinkta kepimo forma ir išklokite iškočiota tešla formos dugną ir kraštus. Tešlos perteklių nupjaukite peiliu. Subadykite šakute. Dėkite pasiruoštą pyrago pagrindą dar bent 15-20 min. į šaldytuvą.

Per tą laiką pasiruoškite špinatų įdarą.

Jei naudojate šaldytus špinatus, špinatus atšildykite ir nusunkite juose esantį vandenį.

Svieste lengvai pakepkite supjaustytus česnakus, tada sudėkite špinatus. Jei naudojate žalius špinatus, kepkite juos kol suglebs.

Išplakite kiaušinius kartu su grietinėle druska ir pipirais.

Tada ant tešlos pagrindo dėkite špinatus, kubeliais supjaustytą sūrį. Užpilkite kiaušinių grietinėlės plakiniu.

Kepkite iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min kol gražiai paruduos.

Skanaus!!!

*Šis pyragas yra tinkamas užšaldymui. Kaip teisingai tai padaryti, skaitykite Nesaldžių pyragų ir kišų šaldymas. Galite jį pasiruošti prieš keletą dienų ar savaičių, užšaldyti ir prieš iškylą ar neturint laiko gaminti pietus ar vakarienę teliks tik iškepti.

**DĖMESIO!!! Jei šaldysite stikliniame inde, kepant reiktų dėti į neįkaitintą orkaitę, kad neskiltų indas dėl temperatūros staigaus pokyčio ir kepti maždaug 10 min ilgiau.

Kiti receptai