Paprastas ir greitas tortas su braškėmis

Ar pastebėjote, kad tortai yra dviejų rūšių: tie kurių vieno gabalėlio būna tiesiog gana, jei ir tą dar įveiki, ir tie kuriuos valgai ir atsivalgyti sunku. Tai šį tortą priskirčiau pastariesiems. Drėgnas, gaivus ir labai vasariškas. Valgai ir norisi dar ir dar.

Receptas spontaniškas, tiesiog prasidėjus braškių sezonui vaikai nekantravo kada gi pagaliau bus braškinis tortas, o aš buvau paskendusi darbuose ir braškiniams šedevrams nebuvo nei laiko nei noro. Tad susidėliojau mintis, kad braškiniame torte svarbiausiai braškės, biskvitus tiesiog įsigijau prekybos centre, na o pertepimą dariau braškiškai braškinį.

Tortas tikrai drėgnas, tad rekomenduoju gamminti atsegamoje torto formoje formoje.

Ingredientai:

  • Trys vaniliniai biskvitai.
  • 700g braškių
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 250 ml grietinėlės (36%)
  • Grietinėlės standiklio (skaityti informaciją ant pakuotės dėl kiekio)
  • 200 g cukraus (100g kremui ir 100g braškėms)
  • Pusės citrinos žievelės
  • Truputis vanilės esencijos
  • Mėtų papuošimui
  • Migdolų miltų arba trupinių kraštelio papuošimui
  1. Grietinėlę išplakite su cukrumi, grietinėlės standikliu ir vanilės esencija. Sudėkite maskarponės sūrį ir citrinos žieveles. Ir viską išplakite iki vientisos masės.
  2. Braškes padalinkite į tris dalis: atidėkite keletą braškių papuošimui, likusias padalinkite perpus. Vieną dalį sutrinkite trintuvu ir 50g cukraus, kitą smulkiai supjaustykite ir išmaišykite su likusiu cukrumi.
  3. Konstruokite tortą. Atsegamos formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Tortas bus šlapias, tad popierius pagelbės jei reikės tortą perkelti į tortinę. Į torto formą dėkite biskvitą.  Ant biskvito tepkite pertrintas braškes ir tolygiai paskirstykite, tada dėkite maskarponės kremą ir ant jo lengvai paskirstykite pjaustytas braškes. Tą patį pakartokite su antru biskvitu. Viršų aptepkite maskarponės kremu.
  4. Dėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį.
  5. Išėmę iš formos torto kraštelį apdėkite migdolų miltais arba trupiniais. Tortas bus šlapias, tad trupiniai lengvai prilips. Papuoškite.

Skanaus!

Kiti receptai