Braškinis tiramisu pusbrolis

Artėjant ilgajam savaitgaliui, siūlau pasimėgauti kiek riebesniu, bet tikrai greitai paruošiamu ir labai nesudėtingu desertu – „Tiramisu“ pusbroliu.

 Kodėl „Tiramisu“ pusbrolis? Nes šiandienos receptas bus kiek kitoks nei klasikinis, jame nenaudojami kiaušiniai, kas dažnai desertų mylėtojus atbaido nuo šio deserto gaminimo, nes klasikiniame „Tiramisu“ naudojami termiškai neapdoroti kiaušiniai. O jei norisi gaivesnio ir turtingesnio skonio galite šį desertą praturtinti papildomu sluoksniu pjaustytų bananų arba braškių. Manau, kol dar braškės karaliauja, tai tiesiog būtina.

Mūsų namuose šis desertas jau suspėjo užsitarnauti „mėgiamojo“ vardą, nes per pastarąją savaitę, mėgautis kartu su kava buvo gamintas net 4 kartus.

O man jis patinka, nes pagaminamas greitai, būtini produktai vos 5 ir mėgautis juo galima jau po geros valandos. O jei desertu mėgausis ir vaikai, vietoj kavos galima naudoti kakavą.

Ingredientai:

  • 200 g sausainių „Lady fingers“
  • 200ml stiprios, atvėsintos, be tirščių kavos (galima naudoti ir tirpią kavą, arba keisti kakava)
  • 500 g maskarponės sūrio
  • 250 g kondensuoto pieno su cukrumi
  • 200ml plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
  • kakavos arba šokolado apibarstymui
  • jei norisi vasariškos gaivos – ~300g bananų, braškių ar kitų vaisių arba uogų.

PATARIMAS: prieš pradedant gaminti, maskarponės sūris ir kondensuotas pienas turėtų būti tos pačios temperatūros, geriausiai kambario, tada kremas bus vientisesnis ir lengviau išsimaišys.

Pradedame nuo kremo gaminimo.

Pirmiausiai išplakame grietinėlę iki standžių putų. Tada, atsargiai įmaišome kondensuotą pieną ir maskarponės sūrį.

Desertą formuojame sluoksniuodami kavoje išmirkytus sausainius su kremu. Sausainius mirkyti reiktų labai trumpai, vos akimirką, kad sausainiai nepermirktų. Apatinis sluoksnis turi būti sausainių.

Tada ant sausainių tolygiai paskirstome dalį kremo. Ant kremo tolygiu sluoksniu paskirstome per pusę perpjautas braškes arba pjaustytus bananus jei nusprendėte juos naudoti.

Taip susluoksniuojame visus turimus sausainius ir kremą. Viršutinis sluoksnis turėtų būti kremo.

Desertą dedame bent valandai, o dar geriau dviem į šaldytuvą.

Prieš patiekiant apibarstome kakava arba smulkintu šokoladu.

Skanaus!

Kiti receptai