Baltos daržovės – tikras antioksidantų lobynas. Jie mažina „blogojo“ cholesterolio kiekį, širdies bei kraujagyslių ligų riziką, reguliuoja spaudimą. Daugelyje šių spalvų daržovių (pvz., česnake) yra cheminio junginio alicino, kuris mažina skrandžio vėžio riziką bei lėtina auglių augimą.
Tokios spalvos produktai – tai ir baltymų ar angliavandenių prisotintas maistas.
Baltos spalvos produktus santykinai galima skirstyti į dvi kategorijas. Pirmoji – tai balti produktai, kuriuose daug angliavandenių. Tokiems priskiriama cukrus, bulvės, ryžiai, bananai, kokosai, visi pieno produktai, makaronų ir duonos gaminiai iš baltų miltų. Toks baltos spalvos maistas tiesiog draudžiamas sulieknėti siekiantiems žmonėms.
Antrai kategorijai priskiriami naudingi baltos spalvos produktai – svogūnai, česnakai. Jie pasižymi antivirusiniu ir baktericidiniu poveikiu, taip pat padeda sumažinti padidėjusį arterinį kraujospūdį.
Anot psichologų, baltos spalvos maistas padeda nugalėti baimės jausmą, jaudulį.
Balti produktai: česnakas, svogūnas, baltagūžiai kopūstai, varškė, pienas, žuvis, riešutai, ryžiai, makaronai, mitai ir kt.