Kepti kopūstai su garstyčių padažu

Šis receptas man buvo tikras atradimas! Niekada nemėgau kopūstų, tad šis produkto iššūkis produktas man buvo tikrai šioks toks išbandymas. Tiesiog pagalvojau, kad nesuksiu galvos ir eisiu paprasčiausiu keliu  – gaminsiu kokias nors salotas. Bet labai laiku akis užkliuvo už keptų kopūstų recepto. Tad šį bei tą paimprovizavau ir rezultatu nenusivyliau.

Šis patiekalas gali būti patiekiamas kaip užkandis arba kaip garnyras prie mėsos patiekalų ir netgi gali būti  puikus grilio patiekalas. Na, o jeigu esate balandėlių fanas, esu tikra, kad šis patiekalas taps Jūsų  šios vasaros hitu.

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia
Krautuvėlė

Ingredientai:

  • ½ kopūsto galvos
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska pipirai

Padažui:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • Saujelė svogūno laiškų arba laiškinio česnako
  • 1 šaukštas garstyčių
  • 1-2 česnako skiltelės (išspaustos)
  • Druska ir pipirai
  1. Kopūsto galvą supjaustykite griežinėliais (aštuntadaliais, ar dar smulkiau, paliekant kuo daugiau šerdies) ir dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos.
  2. Kiekvieną skiltelę aptepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska bei pipirais.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki  180C.  Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 10-12 minučių. Apverskite skilteles ir kepkite, kol gražiai apskrus, dar 8-10 minučių.
  4. Kol kopūstai kepa iš nurodytų ingredientų pasigaminkite padažą.
  5. Sudėkite griežinėlius į lėkštę ir aptepkite pasiruoštu padažu. Jei norite, pabarstykite laiškiniais česnakais arba svogūnų laiškais.

Skanaus!

Kiti receptai