Smidrai užkepti su česnaku ir sūriu

Jau kelinti metai smidrai yra pavasario daržovė karalienė, visi tarsi išprotėję skuba pasigaminti kažką skanaus su šparagais ir išbandyti kokį nors naują receptą. Ir neveltui, nes šparagai labai maistinga ir vertinga daržovė, o jos vartojimo laikas labai trumpas.

Aš vis kepdavau smidrus su šonine ir šis receptas papirkdavo visus be didelės konkurencijos, bet šiemet norėjau kažko naujo, įdomesnio, bet lygiai taip pat paprasto.

Tad šįkart dalinuosi savo naujai atrastu smidrų receptu, labai lietuvišku ir paprastu.

Jums tereikės šiek tiek alyvuogių aliejaus, česnako, mocarelos ir parmezano sūrių, druskos ir šviežiai maltų pipirų. O užtruksite mažiau nei pusvalandį.

Šie šparagai  puikiai tiks kaip garnyras prie mėsos patiekalo arba kaip tiesiog užkandis.

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia

Ingridientai

  • 500 g šviežių šparagų (nulaužytais galiukais)
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2-3  česnako skiltelės
  • druskos ir pipirų, pagal skonį
  • 50 g tarkuoto mocarelos sūrio
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio

Vienu sluoksniu tolygiai paskleiskite šparagus ant didelės skardos.

Nedideliame dubenyje suplakite alyvuogių aliejų ir išspaustą česnaką iki vientisos masės. Mišinį tolygiai paskirstykite ant šparagų. Tam naudokite konditerinį teptuką arba ištrinkite rankomis. Vėl paskleiskite į lygų, vieną sluoksnį.

Smidrus pasūdykite ir papipirinkite.

Kepkite 180C laipsnių orkaitėje 15 – 20 minučių arba tol, kol šparagai taps minkšti, bet dar nesuvytę.

Išimkite skardą iš orkaitės, tolygiai pabarstykite sūrius ant šparagų. Grąžinkite į orkaitę, kepkite dar 2 minutes arba kol sūris visiškai išsilydys.

Patiekite ir mėgaukitės!

Kiti receptai