Baklažanai su ožkų pieno sūriu ir mėtomis

Neesu baklažanų mėgėja, tad kai savaitės produktu  produkto iššūkio žaidime buvo paskelbtas baklažanas, supratau, kad reikalų bus.

Bet tiesa sakant atrodė sudėtingiau, nei buvo iš tiesų. Pervertus užsisaugotas idėjas radau labai mano skonio užkandį. Pagaminau ir nenusivyliau.

Sūris čia tikra variacija. Tiks ir Bri ar netgi su mėlynuoju pelėsiu. O migdolų drožles galite keisti kedrinėmis pinijomis ar graikiniais riešutais. Papildyti kriaušėmis ar persi

Ingredientai:

  • Baklažanas
  • 100 g ožkų pieno sūrio
  • 1-2 česnako skiltelės
  • Alyvuogių aliejaus (~4 šaukštus)
  • ½  citrinos sulčių
  • 50 g migdolų drožlių arba smulkintų migdolų
  • Saujelė mėtų
  • Druskos
  • Pipirų

1. Baklažaną supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palaikykite bent 20 min.

2. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanus, sudėkite į dubenį, apšlakstykite  alyvuogių aliejumi, išspauskite česnaką, įdėkite mėtų lapelių ir viską išmaišykite. palikite dar bent 10min pasimaniruoti.

3. Sudėkite griežinėlius į skardą, pabarstykite raudonėliais. Kepkite 200°C temperatūros orkaitę, 10–15 min.

5. Paruoškite padažą: sumaišykite likusį alyvuogių aliejų su citrinų sultimis, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

6. Keptus baklažanų griežinėlius sudėkite į lėkštę, apšlakstykite padažu, dėkite ožkų pieno sūrį, pabarstykite migdolais ir mėtomis.

7. Tiekite kaip užkandį, galima valgyti vienus arba su riekele baltos duonos.

Skanaus!

Kiti receptai