Japoniškas sumuštinis su braškėmis

Kai vasara gerais orais nelepina, maisto gaminimas tampa spontanišku: kai šviečia saulė norisi ja mėgautis ir negaišti laiko virtuvėje, o kai šalta ir lija norisi sušildančio maisto, kažko ypatingesnio ir kartu vasariško.

Tad šis sumuštinis buvo taip pat spontaniškas. Praeitais metais iš likusių po Velykų virtų kiaušinių gaminau japonišką sumuštinį su kiaušiniu. Paprastas, greitas ir sulaukęs daugybės pagyrų. Tad kai lietingą vasaros rytą parsinešiau pirmąjį dubenėlį savo sodo braškių, pagalvojau, kad tiesiog suvalgyti jų tikrai negalim, reikia kažko įdomesnio. Patikrinus šaldytuvo likučius šis sumuštinis susidėjo tiesiog savaime.

Jums reikės:

  • Sumuštinių duonos
  • Braškių
  • Cukraus ar kito saldiklio
  • 1/2 citrinos sulčių
  • Plakamosios grietinėlės (36%)
  • Grietinėlės standiklio
  1. Grietinėlę išplakames su standikliu, citrinos sultimis ir cukrumi.
  2. O tada konstruojame sumuštinį (žr. nuotraukas žemiau).

3. Duonos puselę aptepame grietinėle, dedame braškes ir vėl dedame grietinėlę užpildydami tarpus tarp braškių.

4. Uždedame antrą duonos riekelę, įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą bent porai valandų.

5. Patiekiame perpjovę trikampiais, taip atsiskleis sumuštinio grožis.

Skanaus!

Kiti receptai