Ožkų pieno sūris su žalumynais

Kuomet savaitės #produktoissukis produktu buvo paskeltas česnakas, suraukiau nosį… Nemėgstu aš jų, o gal net netoleruoju. Ir šeimoje valgo tik du nariai, tad šis produktas man buvo tikras iššūkis. O kadangi praeitą savaitę leidau ligoninėje kartu su sūnum, tai jau buvau bepasiduodanti…

Bet galvoju iššūkis yra iššūkis ir visai nesvarbu, kas bando jam sukliudyti, anksčiau ar vėliau iššūkis turi būti įveiktas. Tuo labiau, kad tas iššūkis yra apie maistą ir čia fantazijos bei galimybių ribos yra labai plačios, tad griebiau jautį už ragų ir pasitelkiau vaizduotę.

Ožkų pieno sūris su žalumynais – mano praeitų Kalėdų stalo atradimas! Sūrių su priedais pasirinkimas tikrai nemažas, tačiau pirktiniuose sūriuose yra naudojami džiovinti žalumynai, o švieži lieka švieži jie atsiskleidžia visai kita gaiva ir skoniu. Na ir kas gali atsisakyti šviežio, namie gaminto sūrio patiekalo? Manau niekas.

Taigi Jums reikės:

  • 200g ožkų pieno sūrio
  • Saujelės svogūnų laiškų
  • Saujelės laiškinio česnako
  • Saujelės krapų
  • Dviejų skiltelių česnako
  • 6 graikinių riešutų (tris puseles paliekame papuošimui, kitus susmulkiname)

Visus žalumynus smulkiai supjaustome. Česnaką taip pat smukliai supjaustome.

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia
Krautuvėlė

Atidedame 1/3 žalumynų ir smulkintus graikinius riešutus apvoliojimui.

Į dubenėlį dedame smulkintus česnakus, likusius žalumynus ir sūrį. Viską pertriname ir gerai išmaišome šakute. Rankomis suformuojame volelį.

Ant maistinės plėvelės dedame žalumynus skirtus apvoliojimui, smulkintus graikinius riešutus ir apvoliojame sūrį.

Papuošiame graikinių riešutų puselėmis.

Skanaus!

Kiti receptai