Nekeptas sūrio tortas su kava

Kaip žinia kavą aš tiesiog dievinu. Ir šis tortas jau keletą mėnesių sukosi mano galvoje, tad labai apsidžiaugiau kad šią savaitę #produktoissukis karaliauja kava ir savo mintis galėsiu paversti realybe, ir pagaliau pagaminti šį tortą.

Tortas greitai ir labai paprastai pagaminamas, ingredientai vos keli, o skonis tikrai vertas dėmesio.

Šįkart tortą gaminau mažoje formoje – tiesiog valgytoju buvome tik aš ir vyras, o valgyti kelias dienas iš eilės tą patį desertą tikrai ne man.

Tad visi ingredientai yra užrašyti 16cm formai. Jei forma didesnė (24-26 cm) visko naudokite dvigubai.

Ingredientai:

  • 1 pakelis šokoladinių sausainių (naudojau „Selga“)
  • 60g kakavos sviesto
  • 150g philadelphia tipo sūrio
  • 150ml grietinėlės 35%
  • 1 šaukštelis granuliuotos kavos
  • 2šaukštai agavų sirupo (galima keisti cukrumi)
  • Šokolado drožlių papuošimui

Sausainius sumalame iki trupinių. Kakavos sviestą ištirtiname garų vonelėje ir sumaišome su sausainių trupiniais. Gautais trupiniais išklojame formos dugną ir kraštus. Tam galite panaudoti stiklinę lygiu dugnu. Jos pagalba lengvai trupinius prispausite prie formos dugno ir šonų. Formą su trupiniais dėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą sustingti.

Kavos granules pertrinkite per sietelį, taip išvengsite gumuliukų.

Grietinėlę kartu su kava ir agavų sirupu (arba cukrumi) išplakite iki standžių putų. Sudėkite sūrį ir viską gerai išplakite iki vientisos masės.

Gauta mase užpildykite formą ir palikite sustingti bent keletui valandų, geriausiai per naktį.

Prieš patiekdami papuoškite šokolado drožlėmis.

Skanaus!

Kiti receptai