Pyragas su braškių želė ir „Sprite”

Lengvas, skanus, gražus ir dvelkiantis vasara desertas su braškėmis.  Jam reikės vos keleto ingredientų, o rezultatas nenuvils .

Tai receptas, kurį gaminau iš smalsumo ir didelio noro paragauti namuose gaminto pyrago su vaisių ar uogų želė.

Jau kuris laikas konditerijos vitrinose esančius vaisinius pyragus su želė nulydėdavau mintimi, kad turiu pabandyti pasigaminti pati, juk tai tikrai nesudėtinga. Ir pabandžiau. Sluoksniuotos tešlos ir braškinės želė duetas buvo skanus atradimas, o „Sprite” pyragą praturtino ypatinga rūgštele. 

Pyragą rekomenduoju gaminti stačiakampėje uždaroje formoje, taip viskas bus paprasčiau. Kai aš gaminau šį pyragą, neturėjau stačiakampės formos (dabar jau įsigijau!), tad bandymas viską padaryti gražiai ir lygiai pareikalavo kantrybės, o rezultatas nebuvo toks kokio norėjau.

Ingridientai:

  • 2 didelis lakštai šaldytos sluoksniuotos tešlos;
  • 1kg šviežių braškių, supjaustytų griežinėliais;
  • 2 ½ puodelio „Sprite“;
  • 2 pakuotės braškių želė (~150g);
  • šviežių braškių, supjaustytų griežinėliais;
  • ½ stiklinės cukraus;
  • 1/3 puodelio kukurūzų krakmolo;
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
  • Mėtų papuošimui.
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C
  2. Tešlos lakštus atitirpdykite, dėkite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir sudėkite vieną ant kito. Iškočiokite tešlą iki pasirinktos formos dydžio ir išklokite ja formos dugną.  Kraštus užlenkite, o dugną subadykite šakute.
  3. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 9-11 minučių arba iki auksinės rudos spalvos, tada išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
  4. Dideliame puode ant vidutinės kaitros sumaišykite želė pakelį, cukrų ir kukurūzų krakmolą, tada supilkite „Sprite“ ir citrinos sultis.
  5. Mišinį maišydami užvirinkite ir pavirkite kol sutirštės, tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti 10–15 minučių.
  6. Ant atvėsusios tešlos išdėliokite griežinėliais pjaustytas braškes, tada atsargiai supilkite (atvėsusią!!!) želė.
  7. Pyragą palikite bent 2 valandoms šaldytuve, geriausiai per naktį.
  8. Supjaustykite, patiekite ir mėgaukitės!

Skanaus!

Receptas adaptuotas pagal @missinthekichen

Kiti receptai