Šokoladinis pudingas

Žinau žinau, po švečių norisi sriubų ir salotų, bet šis kremas yra tokia skonio bomba, kad nepasidalinti negaliu. Galvoju lai būna receptas užsaugotas šokolado mylėtojų!

Ingredientai (4 porcijos):

•160g šokolado drožlių
• 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
• 3 kiaušinių tryniai
• 1¼ stiklinės (310g) nenugriebto pieno, (1 stiklinė(250g) plius ¼ stiklinės (60g))
• 1 stiklinė (250g) riebios grietinėlės
• 170g cukraus
• 50g kakavos miltelių
• ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
• 40g sviesto

Mažame, karščiui atspariame dubenyje, garų vonelėje maišydami ištirpinkite šokolado drožles iki vientisos masės.
Mažame dubenyje suplakite kukurūzų krakmolą, kiaušinių trynius ir ¼ stiklinės šalto pieno. Atidėkite į šalį.
Vidutinio dydžio puode ant vidutinės kaitros sumaišykite stiklinę pieno, grietinėlę, cukrų, lydyto šokolado drožles ir kakavos miltelius. Lėtai užvirkite.
Nuimkite nuo ugnies. Nupilkite maždaug ½ stiklinės karšto mišinio. Lėtai ir atsargiai įmaišykite karštą mišinį į kiaušinio trynių masę. Visiškai įmaišius mišinį grąžinkite į puodą, o puodą grąžinkite ant viryklės. Virkite nuolatos maišydami kol pudingo mišinys užvirs ir sutirštės.
Nukelkite puodą nuo ugnies. Įmaišykite vanilę ir sviestą. Išmaišykite iki vientisos masės.
Gautą pudingą atvėsinkite ir išpilstykite į indelius. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve bent 2 valandoms.
Viršų tolygiai padengite plakta grietinėle ir apibarstykite šokolado drožlėmis.
Iki patiekimo laikykite šaldytuve.

Kiti receptai