Žirniai su spirgučiais

Manau, kad tai yra patiekalas, kuris yra nepelnytai užmirštas. Paprastai pagaminamas, nedaug produktų ir svarbiausiai daug baltymų. Galima gaminti tiek su šonine tiek ir be jos. Aš kartais šoninę keičiu pievagrybiais, labai pasiteisinęs variantas.

Šįkart gaminau vakarienei, nes po švenčių maratono norėjosi kažko paprasto ir sušildančio, bet manau kad ir pietums ši soti košė net labai tiktų.

Ingredientai:

  • 300g džiovintų geltonų žirnių (neskaldytų);
  • 80g šaltai rūkytos šoninės;
  • Poro baltoji dalis;
  • Nedidelė morka
  • Alyvuogių aliejaus kepimui;
  • Druskos ir pipirų.
  • ~1 l vištienos sultinio
  • Žalumynų pateikimui

Žirnius pamerkite per naktį arba bent jau 3-4 valandoms.

Išbrinkusius žirnius sudėkite į puodą ir užpilkite sultiniu, kad šiek tiek apsemtų. Virkite 20 minučių nuolat maišydami.

Keptuvėje su aliejumi pakepkite kubeliais supjaustytą rūkytą šoninę. Sudėkite smaulkiai pjaustytas morkas ir porus.

Kai išverda žirniai, sudėkite šoninę su daržovėmis, išmaišykite ir dar keletą minučių patroškinkite. Pagardinkite druska ir pipirais jei reikia.

Prieš patiekiant apibarstykite žalumynais.

Skanaus!

Kiti receptai