Morenginis pyragas su karamele

Šį pyragą gaminau tarpušvenčiu, jau besibaigiant kalėdiniams skanumynams, nes  labai pagailo liūdinčių kiaušinių baltymų.  Kadangi po keleto dienų maratono virtuvėje vėl šokti virtuvės šokio visiškai nebuvo noro, leidau fantazijai išskleisti sparnus ir sunaudoti likučius. Tad pyragas gavosi be galo paprastas, bet tikrai neprastas. O svarbiausiai jis visiškai be miltų!!!

Tereikės iškepti morengą. O tada jį aptepti turima ar norima karamele ir papuošti uogomis. Ir skanios akimirkos prie kavos ar arbatos garantuotos. 

Morengui reikės:

  • 4 kiaušinių baltymai
  • 50g cukraus (jei mėgstat saldžiai galite dėti ir daugiau)
  • 100g smulkiai maltų riešutų (aš naudojau žemės riešutus, bet labai tinka ir miugdoliniai, graikiniai ar riešutų mišinys).

Baltymus išplakite iki standžių putų. Tada per kelis kartus supilkite cukrų. Masė įgaus blizgesio ir šiek tiek sumažės, bet plakant vėl pakils. Tada atsargiai mentele įmaišykite riešutus.

Masę dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir suformuokite norimo dydžio apskritimą.

Kepkite 150C laipsnių orkaitėje apie 1-1,5h, kol gražiai paruduos ir taps sausas.

Morengą atvėsinkite, aptepkite karamele ir papuoškite uogomis arba riešutais.

Štai ir viskas, teliks pasimėgauti šiuo paprastu morenginiu karameliniu, be gliuteno pyragu.

Skanaus!

Kiti receptai