Kinietiška vištiena su ananasais

Šis patiekalas gavosi labai karantiniškas – gaminau iš to ką turėjau namuose. Jokio važiavimo į parduotuvę!

Kiekvieno mėnesio paskutinę savaitę darau lentynų išvalymo savaitę. Persižiūriu atsargas, produktų galiojimo laikus, susidarau budinčių produktų pirkinių sąrašą, nuperku nebent greitai gendančius ir pačius einamiausius produktus ir tą savaitę gaminu iš to ką turim šaldytuve  ar „skladuky“  (taip mūsų namuose vadinasi maisto atsargų patalpa). Kadangi gruodžio mėnesis yra ypatingas, nes mėnesio pabaiga yra padidinto vartojimo laikas, tai gruodžio mėnesio TA savaitė natūraliai persikėlė į pirmąją šių metų savaitę.

Ir nors kinietiška vištiena tikrai nieko nenustebinsi, šeimos pageidavimas buvo būtent gaminti vištieną, tad teko nemenkai pasukti galvą ką pagaminti iš turimų produktų. Kadangi liūdėjusiai skardinei ananasų kitų planų neturėjau, tad pirmiausiai nusprendžiau, kad  vištiena būtinai bus su ananasais. O toliau viskas ėjosi savaime.  Paskaičiau keletą receptų internete, sukaupiau žinias ir paleidau fantaziją į darbą. Ir gavosi labai paprastas, bet tikrai skanus patiekalas.

Jei ieškot idėjos, ką pasigaminti skanaus iš vištienos su nedaug ingredientų, tai šis receptas kaip tik Jums. Tereiks marinuotą vištieną apvolioti kukurūzų krakmolu, ją iškepti ir sumaišyti su patroškintomis daržovėmis bei padažu.

Ingredientai

Vištienai:

  • 500g vištienos (naudojau krūtinėlę)
  • 1 šaukštas vyno acto
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 4 šaukštai aliejaus kepimui

Padažui:

  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 2 šaukštai ryžių acto
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 1 skardinė (565 g) ananasų griežinėlių arba gabalėlių (skystį pasilikti!!!)
  • 1 paprika
  • 1 šaukštas tarkuoto imbiero

Į vidutinio dydžio dubenį supilkite druską, vyno actą bei supjaustytą 2 cm storio gabalėliais vištieną. Gerai išmaišykite. Palikite marinuotis kol pasiruošite kitus ingredientus.

Supilkite ananasų skystį, sojų padažą, ryžių actą, cukrų ir krakmolą į vidutinio dydžio dubenį. Maišykite, kol cukrus ištirps. Atidėkite į šalį.

Prieš kepant vištieną, į dubenį, kuriame marinavosi vištiena, supilkite krakmolą ir gerai išmaišykite.

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sudėkite vištienos gabalėlius. Paskirstykite, kad gabalėliai kuo mažiau liestųsi vienas su kitu.

Neliesdami kepkite kol apačia apskrus, maždaug 2 minutes. Apverskite ir taip pat apkepkite iš kitos pusės. Vištieną sudėkite į didelę lėkštę ir palikite atvėsti.

Į keptuvę įpilkite aliejaus. Įkaitinkite keptuvę ant didelės kaitros ir suberkite supjaustytus ananasus bei paprikas. Sudėkite imbierą. Leiskite jiems pasitroškinti 1–2 minutes, kol ananasai karamelizuosis, o paprikos pradės pūslėtis. Kelis kartus pamaišykite.

Pasiruoštą padažą pamaišykite, kad nusėdęs krakmolas išsimaišytų ir supilkite į keptuvę. Kepkite, kol padažas visiškai sutirštės.

Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir sudėkite vištieną. Viską išmaišykite.

Patiekite karštą su ryžiais.

Skanaus!

Kiti receptai