Lenkiški migdoliniai sausainiai „Amaretti“

Šie lenkiški migdoliniai sausainiai „amaretti“ man ypatingai patiko, nes juose nėra miltų, o patys sausainiai trapūs ir tiesiog tirpstantys burnoje. Ir jie labai primena mano mėgstamus graikiškus sausainius „Amygdalota”. Tik šie kepdami gražiai suskilo ir cinamono dėka kvepia Kalėdom.

Ingredientai

  • 2 dideli kiaušinių baltymai (kambario temperatūros)
  • 200g cukraus
  • 200 g maltų migdolų
  • 2–3 lašai migdolų aliejaus (arba 1–1 1/2 šaukštelio migdolų ekstrakto)
  • Žiupsnelis cinamono

Dubenyje iki standžių putų išplakite kambario temperatūros kiaušinių baltymus.

Palaipsniui supilkite pusę cukraus kiekio ir toliau plakite. Baltymų masė turi būti tokio standumo, kad jį galima būtų pjauti peiliu.

Įkaitinkite orkaitę iki 180C.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.

Dideliame dubenyje sumaišykite maltus migdolus su likusiu cukrumi, migdolų aliejumi ir žiupsneliu cinamono.

Į riešutų masę sudėkite baltymų masę ir lengvai mentele išmaišykite, tačiau nemaišykite per daug, kad tešla neprarastų tūrio.

Šaukštu formuokite sausainius iš sausainių masės ir dėkite ant kepimo skardos.

Kepkite apie 15 minučių arba tol, kol sausainių dugnas lengvai paruduos, o viršus sutrūkinės.

Prieš patiekiant atvėsinkite ant grotelių.

Skanaus!

Kiti receptai