Ką gaminti iš braškių?

Man braškės – viliokės, kurioms sunku atsispirti. Jos saldžios, gaivios ir neatsivalgomos. Žinau vos keletą žmonių, kurie yra pasakę, kad be braškių galėtų laisvai gyventi.

Aš braškes ir mėgstu, ir auginu, ir kasmet su nekantrumu laukiu jų derliaus. O kai prasideda  braškių sezonas norisi, kad braškės karaliautų visur, tad ir dedu visur, bandau įvairius derinius ir megaujuosi raudona spalva patiekaluose, juk raudona spalva yra energijos spalva, ko tikrai pritrūksta po smagių atostogų ar pašėlusio savaitgalio.

Na, o jei Jūsų savaitgalis ramus ir lėtas, pusryčiams puikiai tiks brusketos su rikota ir braškėmis. Receptas labai paprastas, ingredientai vos keli, o skonis niekada nenuvilia.

Jei kolorijų neskaičiuojate, prie puodelio kavos labai labai skaniai suderės ir Japoniškas sumuštinis su braškėmis. Idėja kilo iš per Velykas atrasto Japoniško sumuštinio su kiaušiniu. Bet patikėkit, sumuštinis su braškėmis yra kur kas skanesnis ir tikrai vertas nuodėmės.

Na, o jeigu kalba jau pasisuko apie desertus prie kavos ar arbatos, tai galiu pasiūlyti dar du labai skirtingus, bet tikrai vertus dėmesio receptus: tiramisu be kiaušinių ir pyragas su braškių želė ir „Sprite“.

Virtuvės eksperimentai parodė, kad braškės puikiai dera ne tik desertuose, bet ir užkandžiuose. Mėgstu įsidėti braškių į mėgstamas salotas, o šių metų atradimas buvo smidrai su palėsiniu sūriu ir baškėmis.

Braškių kisielius, man visada primena Kalėdas, tačiau kai nežinau kur panaudoti kiek apsitrynusias ar vaikų atrūšiuotas per mažas braškes, verdu jį ir vasarą. Kartais jis virsta tiesiog kompotu, o kartais visu kisieliumi. O smagiausia, kad jis labai primena vaikystę. Net ir svečiai pavaišinti nustemba, koks mielas ir primištas vaikystės prisiminimas yra kisielius.

Ir koks braškių sezonas be braškinio torto. Aš turiu du labai pamėgtus receptus: vienas greitas ir sakyčiau pritaikytas atostogoms, kitas reikalaujantis šiek tiek kantrybės, bet atperkantis darbą rezultatu. Ir svarbiausiai jame nėra nė gramo baltų miltų! Tad kurį tortą renkatės Jūs: greitą braškinį ar prabangųjį tortą „Retro“

Kiti receptai