Fritata (it.frittata) – tai itališkas purus omletas, su įvairiais priedais: daržovėmis, grybais, sūriu,mėsa ir pan., Dažniausiai fritata yra kepama keptuvėje ir pabaigiama kepti orkaitėje. Tai labai paprastas, greitas, sotus, pigus ir svarbiausiais labai praktiškas patiekalas, nes gaminant fritatą galite sunaudoti įvairius maisto likučius, be to šis omletas skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs, labai tinkamas dėti į užkandžių dėžutes ar patiekti kaip užkandį.
Taigi, kada projekte „Produkto iššūkis” savaitės produktu buvo paslkelpti ančiuviai, nė nedvejodama rinkausi fritatą, nes fritata su lašiša ir fritata su porais jau kuris laikas karaliauja ant šeimos savaitgalio pusryčių stalo, tad buvau tikra, kad ir fritata su ančiuviais bus pasiteisinęs receptas.
Taigi dalinuosi fritatos su ančiuviais ir pomidorais receptu, kuris mane labai skaniai nustebino. Tikrai labai vertas dėmesio receptas.
Jums taip pat gali patikti:
Ingridientai
- 6 kiaušiniai
- 8 ančiuvių filė aliejuje
- 2 dideli pomidorai (galima keisti ½ indelio kubeliais pjaustytų pomidorų)
- 5 česnako skiltelės
- Sauja šviežių petražolių (smulkintų)
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Druskos pipirai pagal skonį
- Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir plokščia peilio puse sutraiškytas česnako skilteles. Pakepkite minutę ar dvi, tik nesudeginkite.
- Į keptuvę sudėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus ir viską kepkite kol pomidorai suminkštės.
- Kiaušinius atskirai išplakti su žiupsneliu druskos ir kapotomis petražolėmis. Nepersistenkite su druska, ančiuviai yra pakankamai sūrūs.
- Jei kepsite fritatą kitame inde, tuomet į jį dėkite pakeptus pomidorus ir ant viršaus užpilkite kiaušinio plakinį. Jei Jūsų turima keptuvė pritaikyta kepti orkaitėje, galite kepti ir joje.
- Ančiuvius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir sudėkite juos ant fritatos.
- Kepkite 190C orkaitėje 10–15 minučių arba kol gražiai parus.
- Prieš patiekiant pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir papuoškite šviežiomis petražolėmis.
Skanaus!