Kaip suplanuoti Velykinį meniu be streso

Velykos – ypatinga šventė, suburianti šeimas ir draugus prie vieno stalo mėgautis skaniu maistu ir vieni kitų draugija. Tačiau Velykų meniu planavimas gali būti nelengvas, ypač jei esate naujokas gaminant maistą ar rengiant didelius susibūrimus. Šiame straipsnyje pateiksiu keletą patarimų, kaip susiplanuoti tobulą Velykų meniu.

Pradėkite nuo pagrindų

Pirmasis žingsnis planuojant Velykų meniu yra nuspręsti, kokio tipo bus Jūsų šventiniai pietūs ar vakarienė. Ar tai bus iškilminga vakarienė sėdint prie stalo, ar švediško stalo stiliaus pietūs? Ar turėsite vietos ir indų visiems svečiams? Kokį stalo dekorą naudosite? Kokius patiekalus norite įtraukti? Ar patieksite užkandžius, gėrimus, desertus? Kai turite bendrą idėją, ką norite patiekti, galite pradėti galvoti apie konkrečius patiekalus.

Pasidomėkite galimais mitybos apribojimais

Planuojant Velykų meniu svarbu atsižvelgti į mitybos apribojimus. Ar kas nors iš jūsų svečių turi maisto alergiją ar netoleravimą? Ar dalyvaus vegetarai ar veganai? Įsitikinkite, kad yra įvairių patiekalų, kurie atitiktų kiekvieno svečio poreikius.

Įtraukite tradicinių Velykų patiekalų

Velykos yra tradicinių maisto produktų, tokių kaip kumpis, ėriena, kiaušiniai ir morkų pyragas metas. Šie patiekalai visada populiarūs ir gali būti lengvai įtraukiami į jūsų planuojamą meniu. Taip pat galite įtraukti kitus šeimos tradicinius, jūsų ar jūsų svečių pamėgtus patiekalus. Savo mėgstamus ir išbandytus receptus sudėjau į rinkinį, kurį galite rasti čia>>

Subalansuokite meniu

Planuojant Velykų meniu, svarbu rasti balansą tarp sunkių ir lengvų patiekalų. Jūs juk tikrai nenorite, kad jūsų svečiai išeitų nepatogiai sotūs, bet taip pat nenorite, kad jie jaustųsi alkani. Įtraukite daug baltymų turinčių patiekalų, sveikų salotų ir skanių desertų, kad visi liktų patenkinti.

Nepamirškite gėrimų

Be maisto, būtinai į meniu įtraukite įvairių gėrimų. Galite patiekti alkoholinius gėrimus, pvz., vyną ar kokteilius, arba nealkoholinius gėrimus, tokius kaip limonadas ar šalta arbata. Taip pat įsitikinkite, kad turite vandens. Jo visada privalo būti ant stalo.

Meniu planavimas

Sudėk savo chaotišką kasdienybę į sistemą

Planuokite iš anksto

Vienas iš svarbiausių dalykų, kuriuos galite padaryti planuodami Velykų meniu yra –  planuoti iš anksto. Sudarykite visų patiekalų, kuriuos norite patiekti, sąrašą,  apgalvokite ir susiplanuokite kada juos reikia pradėti ruošti. Įsitikinkite, kad turite visus reikalingus ingredientus iš anksto, kad nereikėtų keiti planų paskutinę minutę.

Atminkite, Velykų meniu planavimas neturi kelti streso. Vadovaudamiesi šiais patarimais galite sukurti įsimintiną šventę svečiams.

Linksmų Velykų!

Kiaušinių marginimas vašku

Kiti receptai