Tailandietiškos salotos su žemės riešutais

Tailande niekada nebuvau, bet labai labai noriu! Noriu paragauti tikro Tailandietiško maisto, nes nuojauta sako, kad jis man labai labai patiks. O kol Tailando skoniai tik svajonėse ir receptuose, dalinuosi internete rastų ir lietuviškiems produktams adaptuotų salotų receptu.

Labai paprastos ir lengvai pagaminamos salotos kurios gali būti garnyras arba praturtinus keptos arba virtos vištienos gabalėliais, pagrindiniu patiekalu.

Salotoms:

  • Nedidelis kopūstas
  • 1 agurkas
  • Svogūnų laiškų
  • 100g sūdytų žemės riešutų
  • ½ raudonosios paprikos,

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia

Padažui:

  • 3 šaukštai žemės riešutų sviesto
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštai ryžių acto
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1 česnako skiltelė
  • ½ arbatinio šaukštelio imbiero pastos arba smulkiai sumalto imbiero
  • raudonųjų pipirų dribsnių
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Į didelį dubenį sudėkite smulkiai pjaustytą kopūstą, agurką, žalius svogūnus, žemės riešutus, pipirus ir vištieną (jei naudojate).

Mažame dubenyje sumaišykite salotų padažo ingredientus.

Užpilkite padažu ant salotų ir išmaišykite. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Skanaus!

Kiti receptai