Brokolių salotos su citrininiu aguoniniu užpilu

Ingredientai:

Salotoms

  • 300 g brokolių
  • 90g džiovintų spanguolių
  • 45 g migdolų drožlių
  • 60 g kepintų sūdytų saulėgrąžų branduolių
  • 100 g aštraus Čedario sūrio

Užpilas:

  • 200g majonezo
  • 1 šaukštas raudonojo vyno acto
  • 2-šaukštai cukraus
  • 1/2 citrinos žievelės
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 1 šaukštas aguonų

  1. Brokolius supjaustykite mažais gabalėliais. Brokoliai turi būti visiškai sausi.
  2. Sūrį supjaustykite kubeliais.
  3. Spanguoles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite.
  4. Į didelį dubenį sudėkite brokolius, spanguoles, migdolus, saulėgrąžas ir sūrį.
  5. Atskirame inde sumaišykite užpilui skirtus produktus. Užpilkite juo salotas ir išmaišykite.
  6. Prieš patiekiant leiskite salotoms 15-30 minučių šaldytuve pasimarinuoti.

Skanaus!

Kiti receptai