Ingredientai:
Salotoms
- 300 g brokolių
- 90g džiovintų spanguolių
- 45 g migdolų drožlių
- 60 g kepintų sūdytų saulėgrąžų branduolių
- 100 g aštraus Čedario sūrio
Užpilas:
- 200g majonezo
- 1 šaukštas raudonojo vyno acto
- 2-šaukštai cukraus
- 1/2 citrinos žievelės
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 1 šaukštas aguonų
- Brokolius supjaustykite mažais gabalėliais. Brokoliai turi būti visiškai sausi.
- Sūrį supjaustykite kubeliais.
- Spanguoles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite.
- Į didelį dubenį sudėkite brokolius, spanguoles, migdolus, saulėgrąžas ir sūrį.
- Atskirame inde sumaišykite užpilui skirtus produktus. Užpilkite juo salotas ir išmaišykite.
- Prieš patiekiant leiskite salotoms 15-30 minučių šaldytuve pasimarinuoti.
Skanaus!