Tradicinis tinginys

Savo paskyroje Instagram sekėjų paklausiau: koks tinginys yra jiems tradicinis tinginys? Ir nors žinau, kad tradicinis tinginys kiekvienai šeimininkei yra tas, kurį visada gamina, man buvo smalsu išsiaiškinti ką mano sekėjai naudoja pagrindui: kondensuotą pieną, pieną ar šokoladą.

Ir šioje kovoje beveik vienbalsiai nugalėjo KONDENSUOTAS PIENAS!

Aš taip pat gamindama naudoju kondensuotą pieną.
Mano receptas pats paprasčiausias, tad jei niekada negaminot tinginio kviečiu pasigaminti pagal mano receptą:

✔️200g (pakuotė) sviesto;
✔️Indelis kondensuoto pieno;
✔️3 pakeliai kvadratinių sausainių;
✔️3 šaukšteliai kakavos (mėgstu kai jos neperdaug);

  1. Sausainius smulkiai sulaužome.
  2. Puode, geriausiai dvigubu dugnu, ištirpiname sviestą ir sumaišome su kondensuotu pienu. Verdame maišydami ant silpnos kaitros kol pradeda tirštėti ir darytis maži burbuliukai prie puodo kraštų. Man patinka kai kondensuotas pienas truputį karamelizuojasi.
  3. Dedame kakavą. Viską išmaišome ir pilame ant sausainių. Išmaišome.
  4. Dedame į maistine plėvele išklotą formą arba formuojame saliami maistinės plėvelės pagalba.
  5. Dedame į šaldytuvą bent keletui valandų, geriausiai per naktį.

Skanaus!

Kiti receptai