Grikių blynai su burokėliais ir ožkų sūriu

Ar žinojote, kad grikiai buvo pradėti auginti dar prieš 8000m Kinijoje, ir tik vėliau juos pakeitė ryžiai?

Grikiai labai maistingos kruopos, tai ir padėjo joms tiek metų išlikti populiariomis ir neišnykti. Ir kas man labai patinka, jos neturi gliuteno!

Šie blyneliai yra vienas mėgstamiausių receptų likusiems nuo pusryčių grikiams panaudoti. Grikių košė yra gan dažnas pusryčių patiekalas mūsų namuose, ir likučių būna kartas nuo karto. Tad dalinuosi labai paprastu grikių blynelių receptu, kuris tikrai pravers norit pagaminti kažką kitokio pusryčiams ar vakarienei. Beje blyneliai visai paprasti, tačiau šio patiekalo paslaptis derinyje su garnyru – blynelius būtinai patiekite su burokėliais ir ožkų sūriu arba feta. Labai skanu! Tikrai nenusivilsite!!!

Ingredientai:

  • 2 stiklinės virtų grikių,
  • Poro balta dalis (tiks ir svogūnas),
  • 1 vidutinio dydžio morka,
  • 2 kiaušiniai,
  • ¼ stiklinės pieno,
  • 2 šaukštai miltų,
  • druska, pipirai,
  • Aliejaus kepimui.

Patiekimui:

  • Ožkų pieno sūris,
  • Orkaitėje kepti burokėliai,
  • Šlapelis citrinos sulčių,
  • Balzamiko kremo.

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia
Krautuvėlė

Smulkiai supjaustytą porą ir sutarkuotas morką pakepinti, sumaišyti su virtais grikiais. Į grikių masę sudėkite visus likusius ingredientus ir viską gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir šaukštu formuokite blynelius.

Patiekite su burokėliais ir ožkų pieno sūriu, apšlakstę citrinos sultimis ir balzamiko kremu.

Skanūs tiek šilti, tiek ir šalti.

Skanaus!

Kiti receptai