Labai paprastas ir labai skanus, ypač jei mėgstat šlapius keksus. Kefyras ir avižiniai miltai puikus derinys. O jo skonis primena varškės pyrago skonį.
Jei skaičiuojate suvartojamą cukrų, glaisto galima ir negaminti, tačiau citrinos rūgštelė labai smagiai čia sudera.
Ir tai dar vienas maisto blogerių projekto „Produkto iššūkis” receptas.
Ingredientai:
- 3 kiaušinių
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 ½ stiklinės avižinių miltų
- 1 ½ stiklinės kefyro
- 1 stiklinė cukraus
- Džiovintų spanguolių
Glaistui:
Pusės citrinos sulčių ir maždaug stiklinės cukraus pudros (gali prireikti ir daugiau priklausomai nuo citrinos dydžio).
Papuošimui:
- Džiovintų spanguolių
- Migdolų drožlių
Paruošimo eiga:
- Kiaušinius išplakame su cukrumi, pilame kefyrą, dedame vanilės ektraktą.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dalimis įsijojame į tešlą. Įmaišome spanguoles.
- Pilame viską į kekso formą ir kepame 180C orkaitėje 40-45 min. arba kol gražiai paruduos.
- Ataušiname keksą ir apliejame glaistu.
- Glaistą ruoškite jau ataušus keksui, nes jis stingsta.
Glaistas. Į citrinos sultis įmaišome cukraus pudrą. Masė turi būti gan tiršta ir tąsi.
Papuošiame džiovintomis džiovintomis spanguolėmis ir migdolų drožlėmis.
Skanaus!