Avinžirnių ir cukinijų blyneliai

Daugiau daržovių lėkštėje!!!

Kai namuose trys vaikai, nors ir mėgstantys daržoves, bet kartais taip sunku sugalvoti kur tas daržoves „pakišti”.

O aš avinžirnius mėgstu… galiu tiesiog vienus kramsnoti kaip užkandį, o jei dar turiu laiko paskrudinti orkaitėje su prieskoniais, tai kito maisto gali ir nebūti.

Tad avinžirniai kartu su kitomis daržovėmis šįkart slėpėsi tarp tįstančio sūriu ir kvapnių prieskonių. Vaikai šiuos blynelius valgė su grietine, aš su šviežiomis daržovėmis, kurių, nors ir gruodis vos už keleto dienų, pilnas daržas. Gal šiemet žiemos sezono ir nebus, bet žalias daržas man labai patinka.

Skanu, bet kokiu atveju! Ir labai naudinga!

Jei avinžirniai reti svečiai Jūsų lėkštėje, tai šis receptas labai geras būdas juos pasikviesti.

  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių
  • 1 kiaušinis
  • 1 nedidelė cukinija
  • 5 šaukštai avižinių miltų
  • 70g parmezano sūrio (tarkuoto)
  • Krapų
  • Poro balta dalis
  • Petražolių
  • Saulėje džiovintų pomidorų
  • Druskos
  • Pipirų

Avinžirnius sutriname trintuvu. Pomidorus ir žalumynus smulkiai supjaustome. Visus ingredientus išmaišome iki vientisos masės. formuojame blynelius ir apkepame iš abiejų pusių aliejuje.

Patiekiame su šviežiomis daržovėmis.

Skanaus!

Kiti receptai