Receptas ilgai gulėjęs mano užrašuose. Dar būdama studente užsirašiau, bet taip niekada jo ir nepagaminau. Žinoma dabar jį kiek patobulinau, nes paprastai man jau negerai.
Daug metų visiškai nedraugavau su mieline tešla. Niekaip ji man neiškildavo ir visi bandymai buvo tik produktų gadinimas. Tačiau kai prieš Kalėdas keptos mielinės bandelės pavyko, tiesiog negalėjau Užgavėnėms nepabandyti iškepti mielinių blynų. Ir jie pavyko! Net ir man buvo skanu!
Suplanuok savo šeimos meniu
Kodėl apelsininiai? Nes pataruoju metu jaučiu didelę meilę citrusams: kvapams, skoniui, spalvai. Tad ir skoniuose norisi jo daug.
Būtinai patiekite su apelsinų džemu ir grietine. Saulės ir oranžinės spalvos turi čia būti daug!
Apelsininiai mieliniai blynai
Reikmenys
- 400 g kefyro
- 400 g pieno
- 400 g miltų
- 100 g sviesto
- 2 šaukštai cukraus
- 1 vnt. apelsino žievelės
- 10 g sausų mielių
- Žiupsnelis druskos
Gaminimas
- Pieną pašildykite (turi būti šiltas, bet nekarštas). Sviestą ištirpinkite.
- Į šiltą pieną įmaišykite mieles, cukrų, druską ir leiskite apie 10 min mielėms suaktyvėti.
- Supilkite šiltą (būtinai!) kefyrą, sviestą, suberkite miltus ir nutarkuotą apelsino žievelę.
- Tešlą palikite apie valandą pakilti kambario temperatūroje. Jei virtuvėje vėsu dėkite į orkaitę nustatę 35C.
- Tešlai pakilus, kepkite blynelius.
- Patiekite su apelsinų džemu.
- Skanaus!
Pastabos
-
Maisto planavimas – asmeninė konsultacija€39,00
-
Asmeninis 1 savaitės meniu sudarymas€25,00
-
Produktas su nuolaidaKaip suplanuoti meniu šeimai: 4 savaičių kursasOriginal price was: €89,00.€49,00Current price is: €49,00.