Apelsininiai mieliniai blynai Užgavėnėms

Receptas ilgai gulėjęs mano užrašuose. Dar būdama studente užsirašiau, bet taip niekada jo ir nepagaminau. Žinoma dabar jį kiek patobulinau, nes paprastai man jau negerai.

Daug metų visiškai nedraugavau su mieline tešla. Niekaip ji man neiškildavo ir visi bandymai buvo tik produktų gadinimas. Tačiau kai prieš Kalėdas keptos mielinės bandelės pavyko, tiesiog negalėjau Užgavėnėms nepabandyti iškepti mielinių blynų. Ir jie pavyko! Net ir man buvo skanu!

Suplanuok savo šeimos meniu

Ir taupyk laiką, pinigus ir energiją!

Kodėl apelsininiai? Nes pataruoju metu jaučiu didelę meilę citrusams: kvapams, skoniui, spalvai. Tad ir skoniuose norisi jo daug.

Būtinai patiekite su apelsinų džemu ir grietine. Saulės ir oranžinės spalvos turi čia būti daug!

Apelsininiai mieliniai blynai

Įvertinimų nėra
Pasiruošimo laikas 1 hour 30 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Visas laikas 1 hour 50 minutes
Patiekalas Breakfast
Porcijos 6

Reikmenys

  • 400 g kefyro
  • 400 g pieno
  • 400 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 vnt. apelsino žievelės
  • 10 g sausų mielių
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimas
 

  • Pieną pašildykite (turi būti šiltas, bet nekarštas). Sviestą ištirpinkite.
  • Į šiltą pieną įmaišykite mieles, cukrų, druską ir leiskite apie 10 min mielėms suaktyvėti.
  • Supilkite šiltą (būtinai!) kefyrą, sviestą, suberkite miltus ir nutarkuotą apelsino žievelę.
  • Tešlą palikite apie valandą pakilti kambario temperatūroje. Jei virtuvėje vėsu dėkite į orkaitę nustatę 35C.
  • Tešlai pakilus,  kepkite blynelius.
  • Patiekite su apelsinų džemu.
  • Skanaus!

Pastabos

Blynų tešla turėtų būti gan tiršta, bet šaukštu kabinama. Man kepant teko pridėti kupiną šaukštą miltų papildomai. Jei Jūsų blynai kepant išslysta iš formos, drąsiai pridėkite miltų. Mielių kilimui tai nepadarys kokios žalos. 
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas