Šis veganiškas burokėlių humusas yra ne tik spalvongas, bet ir sveikas,
Ingredientai:
- 1 vidutinio dydžio burokėlis
- 3 skiltelės česnako
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 300g (skardinė) avinžirnių
- ½ citrinos sultys
- ¼ šaukštelio druskos
- ¼ šaukštelio pipirų
- ½ šaukštelio šviežių čiobrelių
- 2 šaukštai vandens
Pateikimui:
- Traškučių „Taleriai su sūriu”
- Šviežių čiobrelių šakelių
- Migdolų drožlių
Burokėlį nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Įkaitinkite orkaitę iki laipsnių F. Burokėlius ir česnaką išmeskite alyvuogių aliejuje, tada kepkite orkaitėje 30 minučių, kol burokėliai suminkštės. (Laikas priklausys nuo to, kiek didelius/mažus sukapojote burokėlius.)
Baigę išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Kai česnako skilteles šiek tiek atvės, PATI dėkite jas į virtuvinį kombainą ir apdorokite patiems – susmulkins už jus. Tada sudėkite burokėlius, avinžirnius ir visus kitus ingredientus ir kaitinkite aukštai, kol humusas pasieks norimą konsistenciją.
Baigę supilkite humusą į dubenį ir, jei norite, papuoškite šviežiais rozmarinais ir migdolais.
Mėgautis!