Prancūziškas migdolinis pyragas

Man prieškalėdinis laikotarpis, kada kasdien dienos tampa vis niūresnės, o vakarai tamsesni, visada asocijuojasi su migdolais ir marcipanais. Niekada daugiau taip nesinori desertų, pyragų ir skanumynus su migdolais kaip prieš Kalėdas.

Tad ir šio migdolinio pyrago kepimas buvo tarsi ženklas, kad Kalėdos jau ne už kalnų…

Šį pyragą netgi pavadinčiau karantininės kavos/arbatos pyragu. Na čia tiems kas dirba iš namų. Juk būna, kad taip norisi kažko prie kavos, o namuose nieko tinkamo net su žiburiu nerasi. Parduotuvė toli, ne taip kaip ofise. Tad šis pyragas tikras išsigelbėjimas. Paruošiamas vos per keletą minučių (plius kepimas aišku), drėgnas, aromatingas ir nepaprastai skanus. O jei dar mėgstat migdolus…

Nelaukite, ypatingos progos pasimėgauti kava su gabalėliu skanaus pyrago. Ta proga lai bus šiandien!

Ingredientai:

  • 1/2 puodelio migdolų drožlių.
  • ¾ puodelio paprasto jogurto arba graikiško jogurto
  • 1½ puodelio granuliuoto cukraus
  • 4 dideli kiaušiniai
  • ½ apelsino sultys
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė
  • 90g sviesto.
  • 1½ puodelio migdolų miltų
  • ¾ puodelio universalių miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • ¾ šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

Įkaitinkite orkaitę iki 170˚C. Pasiruoškite 24cm arba 26 cm skersmens kepimo formą. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi.

Dideliame dubenyje sumaišykite jogurtą, cukrų ir kiaušinius. Viską gerai išplakite. Supilkite išlydytą ir kiek pravėsusį sviestą, apelsino sultis ir žieveles.

Kitame dubenyje sumaišykite miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, druską, vanilės ekstraktą. Sausus produktus supilkite į kiaušinių masę.

Supilkite tešlą į paruoštą formą. Kepkite 35-45 minutes. Jei pyragas ims degti anksčiau nei bus iškepęs, pridenkite kepimo folija.

Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti.

Galite apibarstyti cukraus pudra ir patiekite.
Skanaus!

Kiti receptai