„Red velvet” tortas

Turbūt nenustebinsiu nė vieno, kas yra ragavęs šio torto, kad jis išskirtinis dėl išskirtinės spalvos bei švelnaus, puraus ir minkšto it aksomas biskvito, pertepto gaiviai saldžiu kremu. Ir jis puikiai tik Jūsų kalėdiniam stalui. Tiek spalviškai tiek ir ypatingu savo skoniu. Ir svarbiausiai, šis tortas yra labai lengvai pagaminamas.

Tai pirmasis mano bandymas iškepti šį akį traukiantį gražuolį. Vis žadėjau, kad pirmai progai pasitaikius išsikepsiu namuose, bet mieliau užsisakydavau kavinėje prie puodelio kavos.

Ir antrasis kartas kai naudojau maistinius dažus. Tiesa sakant man labiau patinka tai kas natūralu. Bet pirmam kartui nusprendžiau apsieiti be eksperimentų. Kitą kartą tikrai kepsiu su burokėlių sultim. Burokėliai kepiniuose labai smagiai suvaidina slapto ingrediento rolę. Tą atradau gamindama burokėlių braunio tortą. Na bet kartais galima gi ar ne? Ir kada geriau nei dabar. Juk jau jau viskas pradeda kvepėti Kalėdom…

Tikrasis „Red velvet“ tortas gaminamas su pasukomis, actu ir mažu kiekiu kakavos miltelių. Dėl šių ingredientų gaunamas labai purus biskvitas su šokolado užuomina. Tai yra gana unikalus skonio derinys, tačiau kai pridedate šiek tiek grietinėlės sūrio kremo viskas įgauna nepakartojamą ir su nieku nesupainiojamą skonį.

Tiesą sakant, originalus raudono aksomo pyragas ir gavo savo pavadinimą, dėl to, kad pasukos ir actas natūraliai išryškina kakavos miltelių raudonus atspalvius, suteikdami tortui raudoną atspalvį. Pasukos ir actas taip pat skaido miltuose esantį glitimą, todėl gaunamas švelnesnis biskvito skonis. Taigi kaip jau turbūt supratote „Red velvet“ biskvitas yra ne tiesiog raudonai nudažytas biskvitas, o ypatingos receptūros biskvitas. Taigi šis tortas tikrai ypatingas.

Tik vienas dalykas nustebinęs šiame recepte – tai cukraus kiekis. Receptą paliksiu tokį kokį radau, tačiau aš naudojau gerokai mažiau cukraus.

Ingredientai

  • 400g miltų
  • 400g granuliuoto cukraus ( )
  • 2 šaukštai kakavos miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 2 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 110 g augalinio aliejaus
  • 230 g pasukų (kambario temperatūros)
  • 1 valgomasis šaukštas baltojo acto
  • 170 g nesūdyto sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • Raudonų maistinių dažų (geriausiai beskoniai). Dėl kiekio skaitykite nurodymus ant pakuotės.

Kreminio sūrio glaisto ingredientai

  • 350 g grietinėlės sūrio (naudojau Philadelphia)
  • 230 g nesūdyto sviesto
  • 1/2 šaukštelio apelsinų ekstrakto
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 737 g cukraus pudros

Įkaitinkite orkaitę iki 180C ir pasiruoškite dvi 22 cm arba tris 16 cm skersmens torto kepimo formas geriausiai uždaras ir ištepkite aliejumi.

Įsitikinkite, kad šaldytuve laikomi ingredientai yra kambario temperatūros!!!

Lengvai suplakite kiaušinius, aliejų, pasukas, actą, lydytą sviestą, vanilę ir maistinius dažus ir atidėkite į šalį.

Sumaišykite miltus, cukrų, soda, kakavos miltelius ir druską kitame dubenyje.

Kiaušinių mišinį įmaišykite į miltų mišinį ir maišykite vidutiniu greičiu (jei naudojate plaktuvą) maždaug minutę, kol jie susimaišys Padalinkite tešlą į pyrago formas ir kepkite apie 35–40 minučių arba tol, kol įsmeigus į biskvitą dantų krapštuką jis bus  švarus.

Kreminio sūrio glaisto gaminimas

Kambario temperatūros sviestą sudėkite į maišytuvo su šluotelės priedu dubenį ir sudėję grietinėlės sūrį plakite kol jis taps vientisas ir nebus gabalėlių.

Dalimis pilkite persijotą miltelinį cukrų ir maišykite iki kol viskas taps vientisa mase. Įpilkite apelsinų ekstrakto ir druskos.

Pertepkite biskvito lakštus ir papuoškite.

Nors šį pyragą galima tiekti iš karto kai tik paruošite, bet skaniausias jis pastovėjęs per naktį šaldytuve.

Skanaus!

Receptas iš sugargeekshow.com

Kiti receptai