Rutuliukai su „Vana Tallinn“ likeriu

Šiuos rutuliukus gaminau Motinos dienai, bet manau jie labai tiks pasigaminti ir šv. Valentino dienai, Kalėdų ar Naujųjų Metų sutikimo stalui. Tai tarsi sausainių torto prabangesnis variantas, labai moteriškas ir kažkiek panašus į mūsų gaminamą tinginį. O man jie prisimena Estijoje labai pamėgtus saldainius „Kirju Koer“, kuriuos labai rekomenduoju paragauti, jei kada lankysitės Estijoje, tik dar reikėtų pridėti marmeladinių saldainių gabaliukų.

Receptas labai nesudėtingas, pagamins ir vaikai, tik turbūt turėtumėt apsispręsti dėl likerio, nieko tokio jei jo ir nepilsite, bet su juo rutuliukai įgauna ypatingą skonį.

Ingredientai:

  • 400 g sausainių ar pyrago likučių. Aš naudoju šokoladinius “Selga” sausainius.
  • 75 g sviesto
  • 2 šaukštai kakavos (be cukraus)
  • 200 g grietinės arba kondensuoto pieno be cukraus
  • 2 šaukštai „Vana Tallinn“ likerio
  • Galima (bet nebūtina) paskaninti šokolado gabaliukais

Gaminimo eiga

1.Ištirpinkite sviestą. Sausainius sutrinkite ir pakepinkite kartu su sviestu viską labai gerai išmaišydami.

2. Supilkite kakavą ir likerį. Įpilkite tiek grietinės, kiek mišinys taptų vientisas ir šlapias, bet ne per šlapias. Viskas priklauso nuo to kokį biskvitą ar sausainius pasirinkote. Gali būti, kad sunaudosite ne visą grietinės kiekį.

3. Suformuokite mažus rutuliukus. papuoškite plakta grietinėle, kokoso drožlėmis, uogomis ar grūstais riešutais. Dėkite į šaldytuvą bent valandai.

Skanaus!

Recepto idėja  iš estoniancuisin.com

Kiti receptai