Tortas „Medutis” su apelsinų džemu

Tortas „Medutis” su apelsinų džemu

Įvertinimų nėra
Pasiruošimo laikas 12 hours
Gaminimo laikas 1 hour 10 minutes
Laikymas šaldytuve 12 hours
Visas laikas 1 day 1 hour 10 minutes
Patiekalas Desertas
Virtuvė Lietuvos
Porcijos 8

Reikės
  

Biskvitams:

  • 700 g miltų
  • 250 g medaus
  • 200 g sviesto
  • 1,5 šaukšto meduolių prieskonių
  • 200 g baltojo cukraus
  • 2 šaukštų grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • Druskos
  • Juodos arbatos lakštų sulaistymui

Kremui:

  • 400 g grietinėlės 36% riebumo
  • 400 g grietinės 30% riebumo
  • 100 g cukraus
  • 300 g apelsinų džemo
  • Vanilinio cukraus
  • 1 apelsino nutarkuotų žievelių
  • 1 apelsino sulčių

Papuošimui:

  • Imbierinių sausainių
  • Trupinių

Gaminimas
 

Torto lakštų kepimas

  • Pasiruošikite garų vonelę (ant puodo su vandeniu statykite dubenį taip kad neliestų vandens) Į dubenį sudėkite sviestą, medų ir cukrų ir kaitinkite kol viskas ištirps. Leiskite kiek pravėsti.
  • Kiaušinius išmaišykite su grietine.
  • Miltus sumaišyte su kepimo milteliais ir cinamonu.
  • Į truputį atvėsusį medaus mišinį supilkite kiaušinių masę ir išmaišykite.
  • Įsijojokite miltus. Masė gausis gan skysta. Padalinkite ją į 2 dalis. Situacija pasikeis kai ji pabus šaldytuve 4-6h (geriausiai per naktį) ir taps tinkama kočiojimui.
  • Kočiojimo paviršių pasibarstykite miltais. Ir iškočiokite pasiruoštos formos dydžio kuo plonesnius blynus. Man 26cm formai gaunasi 10 blynų. Apipjautus kraštus taip pat iškepkite, juos panaudosime trupiniams torto papuošimui.
  • Gautus blynus po vieną kepame kepimo skardoje išklotoje kepimo popieriumi. 180 °C įkaitintoje orkaitėje 8–10 minučių.
  • Užplikome arbatą.

Paruoškite kremą

  • Į didelį dubenį sudėkite visus kremui skirtus ingredientus. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite tirštą, standžios tekstūros kremą.

Torto surinkimas

  • Pasiruoškite atsegamą torto formą.
  • Kiekevieną lakštą aptepkite arbata, apelsinų džemu, ant viršaus tolygiai paskleiskite dalį kremo. Dėkite antrąjį biskvito lakštą, lengvai paspauskite delnais. Vėl aptepkite arbata,apelsinų džemu ir užpilkite kremu. Taip susluoksniuokite visus lakštus.
  • Tortą dėkite į šaldytuvą ir palikite bent per naktš. Kuo ilgiau stovės šaldytuve tuo bus skanesnis.

Papuošimas

  • Nuimkite formos žiedą. Tortą apdėkite trupiniais, papuoškite sausainiais.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai