Griliažinis tinginys

Jei skaitėte mano straipsnius apie šv. Velykų laukimą, tai jau žinote, kad mano šventės yra ne apie nukrautus stalus įmantriausiais patiekalais, o apie laiką su šeima ir artimaisiais. Tad ir savo sekėjus bei skaitytojus skatinu kuo mažiau laiko praleisti virtuvėje ir šventėms gaminti paprastus, gerais prisiminimais pagardintus patiekalus. O kas gali būti greičiau pagaminama ir nostalgiškiau už tinginį? Turbūt tik tinginys su paslaptimi ir tema smagiam pokalbui.

Tad šįkart dalinuosi savo šventiniu atradimu, prabangaus skonio tinginio su saldainiais „Griliažas” receptu. Rekomenduoju jį gaminti atsegamoje formoje, aplieti šokoladu, papuošti ir taip visai paprastai pasigaminti puikų desertą šventėms.

Suplanuok savo šeimos meniu

Ir taupyk laiką, pinigus ir energiją!

Gamindama naudojau pusrytainius „Gaidelis”, nes jų sudėtis ir skonis labai turtinga – net iš 7 skirtingų grūdų miltų! Taip, taip jų sudėtyje ne vien kvietiniai miltai, bet ir speltos, grikių, rugių, avižų, ryžių ir miežių miltai. Ir tai yra puikus skaidulų, mineralų ir vitaminų šaltinis.

Na, o saldainių „Griliažas” pristatinėti tikrai nereikia – ne vienas prisimenam juos iš vaikystės. Neslėpsiu, setimentai ir buvo šio tinginio recepto įkvėpėjai. Tad jei norit nustebinti mamas ar močiutes, net nesvarstykit – gaminkit.

Traškus, labai lengvai pagaminamas, prabangaus skonio tinginys. Puikiai tiks ne tik šventėms, bet ir prie kavos puodelio ar savaitgalio pietums. Na o jeigu ieškote deserto, kurį planuojate vežtis į svečius, net negalvodami rinkitės tinginį. Teliks jam suteikti torto formą ir papuošti.

Tinginys su griliažu

Traškus, labai lengvai pagaminamas, prabangaus skonio tinginys. Puikiai tiks ne tik šventėms, bet ir prie kavos puodelio ar savaitgalio pietums. Puikiai tinkantis transportuoti desertas.
51
Gaminimo laikas 20 minutes
Laikymas šaldytuve 3 hours
Visas laikas 3 hours 20 minutes
Porcijos 8

Reikės
  

  • 500 g pusrytainių "Gaidelis" 3 pakeliai
  • 200 g sviesto
  • 400 g kondensuoto pieno indelis
  • 2 šaukštų kakavos miltelių
  • 200 g saldainių "Griliažas"
  • 100 g juodojo šokolado papuošimui

Gaminimas
 

  • Sausainius sulaužykite smulkiais gabalėliais. Saldainius susmulkinkite iki trupinių smulkintuvu. Jei mėgstate traškumą, saldainius galite smulkinti peiliu. Supilkite viską į didelį dubenį ir išmaišykite rankomis, kad saldainiai apsiveltų trupiniais ir nesupiltų.
  • Į puodą sudėkite sviestą, kondensuotą pieną ir maišydami ant vidutinės kaitros ištirpinkite viską iki vientisos masės. Supilkite kakavos miltelius. Pakaitinkite kol pradės masė tirštėti. Palikite kiek atvėsti, jei norite, kad saldainiai neištirptų ir liktų jų gabaliukai.
  • Supilkite pravėsusią masę ant sausainių ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Dėkite mišinį į išklotą kepimo popieriumi atsegamą kepimo formą ir paspaudykite šaukštu, kad neliktų oro tarpų.
  • Šaldykite mažiausiai 3 valandas, geriausiai per naktį.
  • Aptepkite lydytu šokoladu. Papuoškite.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas