Citrininė kondensuoto pieno tarta

Tai tradicinis Pietų Afrikos Respublikos receptas. Kuomet ieškojau recepto buvau nusižiūrėjusi pieno pyragą, kuris labai populiarus PAR, tačiau radus šį net nesudvejojau pasirinkimu, nes šiame recepte nėra miltų. Ir nors iš pradžių jis atrodė labai panašus į klasikinę citrininę tartą, netrukus radau ir paaiškinimą, kad skirtumas tame, kad gaminant pagal PAR receptą įdare yra naudojami kiaušinių tryniai.

Ir nors šis pyragas ir atrodo įspūdingai, pagaminamas jis labai paprastai ir reikia vos keleto produktų. Vaikams jis patiko dėl saldžiarūgščio skonio, o man, kad nereikia nė gramo miltų. Tad teliko išsirinkti tinkančius ir patinkančius sausainius.

Ingridientai:

  • 250g sausainių trupinių (Tiks bet koki. Aš rinkausi avižinius sausainius.)
  • 70g sviesto
  • 125ml citrinos sulčių
  • 1 skardinė (397g) sutirštinto pieno
  • 3 kiaušiniai
  • Žiupsnelis druskos
  • 45 g cukraus pudros

Trupinius išmaišykite su išlydyti sviestu ir gauta mase išklokite formos dugną ir kraštus. Palikite šaldytuve stengti kol pasiruošite kondensuoto pieno sluoksnį.

Įkaitinkite orkaitę iki 160’C.

Į kondensuotą pieną supilkite citrinos sultis ir sumaišykite iki tirštos kreminės konsistencijos.

Suplakite kiaušinių trynius, įberkite druskos. Supilkite į kondensuoto pieno mišinį.

Viską išmaišykite ir supilkite ant sausainių sluoksnio.

Kepkite 20 minučių be morenginio sluoksnio.

Morenginis sluoksnis: išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Po truputį suberkite  cukraus pudrą ir plakite dar apie minutę.

Morengą šaukštu dėkite ant iškepto įdaro suformuodami smailes.

Kepkite dar 20 minučių arba tol, kol merengas taps šviesiai rudas.

Telieka atvėsinti ir mėgautis prie puodelio kavos ar arbatos.

Kiti receptai

Pasidalink įrašu: