Varškės apkepas be miltų

Labai seniai norėjau pasidalinti šiuo receptu. Paprastas, greitas, ir labai skanus. Ir čia nė gramo baltų miltų. Taip varškės apkepą kepu jau labai seniai ir kas paragauja girai iki paskutinio kąsnelio.

INGRIDIENTAI

  • 1 kg varškės 9% riebumo
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 3 šaukštai grietinės
  • 4 šaukštai migdolų miltų
  • 1 šaukštelis vanilinio cukrus
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • Aliejaus arba sviesto formos ištepimui

  1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
  2. Trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki kol masė pabals. Įdėkite greitinę ir viską gerai išplakite.
  3. Į gautą masę sudėkite per sietelį pertrintą varškę ir vėl viską gerai išmaišykite.
  4. Įmaišykite migdolų miltus prieš tai sumaišytus su kepimo milteliais.
  5. Atskirame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos ir švelniai dalimis įmaišykite į varškės masę.
  6. Kepimo formą ištepkite aliejumi arba sviestu. Supilkite masę į kepimo formą.
  7. Kepkite 50 -60 min. 170C orkaitėje. Jei viršus pradeda per daug ruduoti, uždenkite folijos lakštu. Išjunkite orkaitę ir leiskite apkepui šiek tiek atvėsti. Dažniausiai kepant jis labai išsipučia, o vėstant šiek tiek sukrenta.
  8. Patiekite su grietine ar džemu

Skanaus!

Kiti receptai