Meniu sudarėm kartu su vaikais, tad jame kiek daugiau patiekalų nei gaminčiau vien itk suaugusiųjų kompanijai, tačiau vadovavomės taisykle, kad šventės yra visiems ir visi turi turėti bent po vieną mėgstamą patiekalą, tad gaminsim mažomis porcijomis ir mėgausimės įvairove.
Vaikai paprašė Oreo torto, Nachos ir spanguolių kisieliaus.
Visa kita mano planas, tai ką mėgstam mes su vyru ir uošviai kurie švečiuosis pas mus per šventes.
Žinau, kad bus klausimas kodėl nėra anties, kalakuto ar pan. Šiemet visi vienbalsiai nusprendė, kad nebenori „graužti kauliukų” ir baltos mišrainės, tad pagrindinis patiekalas yra francūziškas ir be mėsos – kišas su burokėliais ir pelėsiniu sūriu. Man patinka, kad jis paruošiamas iš ansto ir grįžus iš bažnyčios teliks jį tik įdėti į orkaitę iškepti.
Žinoma, kad ant stalo papildomai bus daug daržovių (žalių ir raugintų) – mėgstu patiekti jas kaip asorti, o ne maišyti į salotas, vaisių.
Sidras (jei alkoholio minėti nevalia- tuomet obuolių sulčių gėrimas) skirtas paisvaikščiojimui miške po šventinių pietų. Vaikams bus spanguolių kisielius.
Vaikų meniu
Suaugusiųjų meniu
- Kriaušių ir „Bri“ sūrio tarta
- Burokėlių, špinatų ir pelėsinio ožkų sūrio kišas
- Meduolinis keksas su klevų sirupo glaistu
- Karštas obuolių sidras su prieskoniais