Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su pievagrybiais

Receptas netyčiukas! Turėjau svečią, kuris dievina pievagrybius. Norėjosi palepinti ir pagaminti kažką su jais. Ir tik iškepus pievagrybius supratau, kad namuose nėra duonos ir reikia keisti planą. Sluoksniuota tešla, kurios dažnai turiu šaldiklyje, buvo pirma mintis. Rezultatas pranoko lūkesčius. O kitą dieną teko kepti papildymą ir į užkandžių dėžutes. Geriausi receptai netyčiukai. Mano virtuvėje, tai tikrai.

Suplanuok savo šeimos meniu

Ir taupyk laiką, pinigus ir energiją!

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su pievagrybiais

Paprasti, bet ne prasti pyragėliai su pievagrybiais. Puikiai tiks kaip užkandis arba į užkandžių dėžutes, iškylas ir keliones.
51
Pasiruošimo laikas 25 minutes
Visas laikas 25 minutes
Patiekalas Užkandis, Užkandžių dėžutės
Porcijos 4

Reikės
  

  • Pakuotė šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos.
  • 250 g pievagrybių
  • Nedidelio poro baltoji dalis
  • Druskos
  • Pipirų
  • Aliejaus kepimui
  • Saujelė šviežių krapų tinka ir šaldyti
  • Kiaušinis aptepimui
  • Svogūnų laiškų pateikimui

Gaminimas
 

  • Pievagrybius kartu su poru pakepiname keptuvėje aliejuje kol suminkštės. Pabarstome druska ir pipirais pagal skonį. Paskaniname smulkintais krapais.
  • Atšildytą sluoksniuotą tešlą supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Vidų subadome šakute. Dedame pasiruošto įdaro.
  • Pyragėlių kraštus aptepame kiaušinio plakiniu.
  • Kepame 180C orkaitėje 15-20 min. arba kol gražiai paruduos.
  • Išėmę apibarstome smulkintais svogūnų laiškais.
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas