Keptas Kamambero sūris su rozmarinu

Kamamberas (pranc. Camembert) – drėgnas ir minkštas karvės pieno sūris, kildinamas iš Kamambero, Normandijoje, šiaurės Prancūzijoje.

Tai sūris labai tinkamas kepimui, o jei dar pateiksite jį su prancūziška bagete, teliks kabinti ir pirštus laižyti.

Yra daugybė kepto Kamambero receptų ir atrasti tą skonį, kurį norisi patirti vėl ir vėl reikia laiko. Tad labai linkiu nebijoti eksperimentuoti ir ragauti. O aš dalinuosi mūsų šeimos pastaruoju metu labai pamėgto kepto kamambero receptu.

Keptas Kamambero sūris su rozmarinu

51
Pasiruošimo laikas 25 minutes
Visas laikas 25 minutes
Patiekalas Užkandis
Virtuvė Prancūzijos
Porcijos 4

Reikės
  

  • Kamambero sūrio
  • Rozmarino šakelės
  • 1 šaukšto agavų sirupo
  • Česnako galvos
  • Vyšninių pomidorų kekės
  • Prancūziško batono
  • Poros šaukštų alyvuogių aliejaus

Gaminimas
 

  • Kamambero sūrį įpjaukite kvadratukais ir į tarpus prikaišiokit rozmarino šakelių. Apliekit agavų sirupu.
  • Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite Kamambero sūrį, šalia pomidorų šakelę ir per pusę perpjautą česnako galvą.
  • Kepkite 180C orkaitėje apie 20 min. Jei sūris didesnis, kepkite ilgiau. Iškepęs sūris turi būti skystas viduje.
  • Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, apliekite alyvuogių aliejumi (jei norisi galite pabarstyti mėgstamais prieskoniais) ir paskrudinkite 180C orkaitėje kol gražiai paruduos.
  • Patiekite kol viskas dar šilta.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas