Kukurūzų kruopų vafliai

Šios savaitės produktas buvo kukurūzų kruopos. Produktas, kuris nesukėlė visiškai jokio iššūkio man, nes kukurūzų košė neretas pusryčių patiekalas namuose, o kukurūzų miltus atradau tada, kai teko mokytis beglitimės mitybos.

Iššūkis buvo leidžiant lėtą savaitę kažką pagaminti 😀 nes kaip ir žinojau, kad gaminsiu pyragą, bet kol aš lėtai ruošiausi, pas kitas projekto dalyves pasipylė pyragai, tad pagalvojau, kad reikia kažko kito.

Kadangi šią savaitę labai daug diskutavom apie pusryčius, tad nusprendžiau, kad kukurūziniai vafliai bus ir sveika ir skanu.
Vafliams naudojau nuo pusryčių likusią košę. Ją reikia išsivirti iš anksto, galima net ir iš vakaro.

4 vafliai gavosi iš:

  • Maždaug 10 šaukštų virtų kukurūzų kruopų
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1/2 stiklinės pieno (pagal pasirinkimą)
  • Žiupsnelio druskos

Viską sumaišom iki vientisos masės ir kepam vaflius.
Patiekiame pagal norus ir poreikius. Mano pusryčiai buvo su lašiša, avokadu ir kreminiu sūreliu.

Nuotaikingiems pusryčiams nuotaikinga lėkštė iš „Lapės keramika”.

Kiti receptai