Planavau lėtas vaikų atostogas, tai jos ne tik yra lėtos, bet ir sulėtėjo iki saviizoliacijos lėtumo. O lėti planai pakito iki paprasto paprastumo.

Šios savaitės produktu buvo brokolis, tad mano planas buvo papildyti savo kišų kolekciją kišu su brokoliais. Seniai tas receptas laukia savo dienos.
Bet nutiko kaip nutiko… neplanuotai likau namuose su nepilnu produktų krepšeliu ir nuotaika, kuomet nieko nesinori, net ir valgyt. Tad brokolis virto paprasta, tradicine, pertrinta brokolių sriuba. Juk iššūkis yra iššūkis ir pasiduoti nevalia.
Receptas paprastas iki paprastumo, bet labai gelbėja, kaip reikia greitai ir sveikai kažką pagaminti. O vaikai šią sriubą vadina irgi paprastai – „Šreko sriuba“.
Sultinyje išverdame brokolius, dėl tirštesnės konsistencijos pridedu smulkiai pjaustytą bulvę ir porą dėl aromato. Viską pertriname.
Pateikiame su grietinėle, parmezano sūriu ir baltos duonos skrebučiais. Viskas!
Skanaus!