Mėsainis su antiena ir figų džemu

Mėsainiai yra gan dažnas patiekalas mūsų namuose prasidėjus svečių sezonui. Mėgstu netikėtų skonių ir įdomesnių derinių mėsainius, tad ir šįkart ieškojau kažko kas bus netikėta, bet labai skanu.

Antiena man visada asocijuojasi su bruknių uogiene, nes Kalėdom visada kepu ne kalakutą, o antį ir būtinai su bruknių uogiene. Bet nebūčiau aš jei nepamėginčiau kažką kitaip, tad šįkart nuėjus pirkti produktų mėsainiams tiesiog instinktyviai paėmiau ir figų džemą.

Ir ta nuojauta manęs neapgavo. Šis mėsainis gavosi tikrai ypatingo ir netikėto skonio, skonio kurio norisi dar ir dar. Ir kol suradau laiko užrašyti receptą spėjau dar porą kartų pagaminti ir patobulinti receptą. Ir čia nebus jokio majonezo ar riebių padažų. Jei mėgstat šlapesnius mėsainius, siūlau dar šiltas bandeles patepti sviestu. O jei norite sveikesnio varianto, mėsą kepkite ne keptuvėje, o orkaitėje 20-25min.

Ingredientai:

Antieną supjaustome nedidelėmis juostelėmis. Pabarstome druska ir pipirais,  ir apkepame įkaitintame aliejuje. Riebalų perteklių nuvarviname ant popierinio rankšluosčio.

Bandeles pašildome iki 180C įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 7-9 min.

Konstruojame sumuštinį: dedame du lapelius sūrio, džemą, antieną, tada salotas ir marinuotus agurkėlius. Persmeigiame sumuštinį smeigtuku, kad būtų patogiau valgyti.

Skanaus!

Kiti receptai