Nekeptas sūrio ir „Marshmallow” zefyrų tortas

Arba toras  „Vaikų svajonė“.  Juk čia ir „Oreo“ sausainiai ir „Marshmalow“ zefyrai ir taip mėgstamas kreminio sūrio sluoksnis su zefyriukais. Tortas, kuris ilgai laukė savo eilės, nes receptą sugalvojau dar vasarą ir nutariau gaminti savo „Marshmallow mylėtojos, vidurinėlės gimtadieniui. O kadangi gimtadienis buvo net kelis kartus dėl pandeminių realijų nukeltas, tad sulaukė ir lapkričio mėnesio.


Tortas buvo tikrai nestandartinio skonio. Bijojau, kad bus labai saldus, tačiau saldumas nebuvo įkyrus. Kitą kartą gamindama į sūrio sluoksnį įspausčiau dar citrinos, dėl rūgštelės. Ir ateičiai išsisaugau zefyrų sluoksnį, kurį nusižiūrėjau iš amerikiečių. Tikrai naudosiu desertuose ir tortuose, ypač skirtuose vaikams.

Paruošimo laikas 45 min.

Ingredientai

Pagrindui:

  • 24 vnt. „Oreo“ sausainių
  • 3 šaukštai lydyto sviesto

Zefyro sluoksnis:

  • 200g „Marshmallow“ zefyrų
  • 100ml riebios 35% grietinėlės

Sūrio sluoksnis:

  • 400g kreminio sūrio
  • 200ml riebios 35% grietinėlės
  • 1/2 stiklinės cukraus pudros
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 100g mažų spalvotų zefyrų
  1. „Oreo“ sausainius atskirkite, kremą esantį viduje atidėkite į šalį. Sausainius susmulkinkite virtuviniu kombainu ir sumaišykite su atidėtu kremu ir lydytu sviestu iki vientisos masės. Gauta mase išklokite 26cm skersmens formos dugną  ir kraštus. Dėkite į šaldytuvą kol ruošite kitus sluoksnius.
  2. Sūrio sluoksnis. Dideliame dubenyje išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir vanile iki purumo, įmaišykite kreminį sūrį. Mentele įmaišykite zefyrus. Viską pilkite ant sausainių sluoksnio ir dėkite į šaldytuvą bent 20min.
  3. Zefyrų sluoksnis.  Mikrobangų krosnelei tinkamame dideliame dubenyje sumaišykite zefyrus ir grietinėlę. Mikrobangų krosnelėje, aukštoje temperatūroje,  15-20 sekundžių intervalais maišydami išlydykite zefyrus. Jei mikrobangų krosnelės neturite, lydykite nuolatos maišydami garų vonelėje. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Palikite pravėsti ir pilkite ant sūrio sluoksnio. Palikite šaldytuve bent keletui valandų, geriausiai per naktį, kad sustingtų.
  4. Papuoškite zefyriukais.

Skanaus!

Kiti receptai